Skocz do zawartości

[Rama]Author czy Merida?

Shelbyboy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jeśli zamierzasz kupić dokładnie którąś z nich to może luknij na ich rozmiary ??? o_O 18/20...

taki głupi nie jestem, chodzi mi o modele, nie patrz na rozmiar, jak byś miał wybierać to którą i dlaczego?

Napisano

Sam Traction jako rama ma całkiem dobre opinie, pytanie tylko jak z wagą tegorocznych modeli? Przypuszczam jednak, że i tak będzie ona niższa niż w przypadku Meridy. Miałem model ramki sprzed 5lat i do tej pory jeździ na niej kolega :thumbsup: Czy będzie lepsza od El Nino to nie wiem, ale przypuszczam że sztywność wszystkich 3 będzie na porównywalnym poziomie.

Napisano

jeżeli twoja obecna rama jest okej to porównaj geometrię obecnej do nowej, bo w sumie to najbardziej się liczy!!

tak też zrobiłem i 20 Authora mi leży:)

Tylko moja aktualna rama nie ma podanej geometrii więc wszystko sam mierze. Problem mam tylko jak zmierzyć czy obliczyć kąt nachylenia widelca w authorze jest 71'

Pamiętam że miałem kiedyś accenta 001 to była najgorsza rama na jakiej jechałem, ponieważ kąt był widocznie za ostry i czułem się nie pewnie no do kitu i mam zrażenie do Accenta :/

Napisano

Obie ramy porównywalne, więc trudno jednoznacznie się określić która lepsza, merida ma ładniejsze malowanie ale to rzecz gustu no i cena jest przystępniejsza.

Napisano

hmm co do kąta nachylenia widelca... Gdy ja ostatnio kupowałem rower typek sprawdzał czy kąt ten wynosi 70 lub 75, nie pamiętam.... I chyba chodziło oto,że przy nachyleniu 75 amorek lepiej wybiera nierówności itp...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...