przemo9 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam kolegów i koleżanki Mam problem posiadam nowy rower firmy Olpran z hamulcami tarczowymi mechanicznymi. Gdy hamuję przednim hamulcem podczas jazdy zaczyna mocno wibrować koło na boki i widoczne jest wygięcie obręczy koła w stronę tarczy nie mam pojęcia co może być przyczyną. Hamulce nie ocierają podczas normalnej jazdy , koło również normalnie pracuje podczas jazdy, problem pojawia się podczas hamowania. Proszę o pomoc . Podkreślę , że rower złożony w serwisie Olpran. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 dokręć koło na zacisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 słabo naciągnięte szprychy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo9 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 koło dokręcone odpowiednio mocno. Szprychy też chodziły mi po głowie choć wydają się dobrze naciągnięte i koło podczas normalnej jazdy nie "faluje" . Myślałem , że może piasta za słabo dokręcona ale luzów nie ma . Nie wiem czy kombinować z tymi szprychami jak koło pracuje prawidłowo tylko przy hamowaniu problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ja chyba kiedyś miałem podobnie i tu są tylko dwie opcje pierwsza to za lekko zakręcone mocowanie koła, a drugie to piasta, luz nie musi być wyczuwalny a to i tak przy hamowaniu może lekko ściągać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 15 Marca 2011 Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Koło może być źle zaplecione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.