tiomek Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Możecie mi podpowiedzieć, który program jest najprostszy, intuicyjny i mało problemowy? Chcę sobie wgrać jakiś na e71 i nie wiem który wybrać na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 25 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 @tiomek,poczytaj ten temat, masz tutaj całą wiedzę zgromadzoną na 4 stronach. Od siebie dodam prosty i intuicyjny endomondo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Endomondo potrzebuje połączenia z siecią czy ciągnie z gps-a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Mnie na początku łączy z siecią, ale tak jakby się logował, a potem to już z GPS'a. Tak jak mówi Pixon, jak włączyłem Endomondo, to aż zacząłem szukać ukrytych opcji. Jest prosty do bólu, natomiast sports tracker jest już "bardziej zaawansowany" @zlyjogurt, po utracie baterii trasa w ST zapisuje się aż do ostatniego momentu. Chyba trzy razy rozładował mi się telefon w trakcie jazd i za każdym razem trasa była zapisana do momentu wyłączenia telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlyjogurt Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Hmm mi na razie raz rozładowała się bateria i niestety trasę straciłem. Używasz wersji na androida? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Nie, mam symbiana, może w tym tkwi różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Czy w motoroli defy może działać wygaszacz ekranu, czy jest to jednoznaczne z wyłączeniem śledzenia trasy? Dotyczy endomondo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 @michuuu, wygaszacz nie powinien wyłączać aplikacji ( spróbuj z odtwarzaczem muzycznym, jak wygaśnie ekran, a będzie grało to jest OK). Póki nie wyjdziesz z programu, to będzie on zapisywał trasę. W endomondo musisz szczególnie uważać żeby tego nie zrobić, bo nie ma on opcji działania w tle ( bynajmniej w symbianie). Ale od czego jest programowa opcja blokady klawiatury/ekranu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpula Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 na androidzie (HTC Wildfire) endomondo bardzo dobrze działa w tle, może taki urok symbiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Na symbianie aplikacje potrafią działać w tle(sportstracker) więc to nie tutaj problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 kenjisan, mówię że u mnie endomondo nie ma opcji działania w tle, nie wiem jak u innych symbianowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Spoko spoko, mi chodziło tylko o to że to nie natura symbiana nie pozwala na pracę w tle aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maci0 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ktora aplikacja na symbiana v5 (dotykowce) ma mozliwosc importu tras z plikow .kml albo .gpx? Mam sporo tras zapisanych w GPSies i chcialbym je zaimportowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 @michuuu, wygaszacz nie powinien wyłączać aplikacji ( spróbuj z odtwarzaczem muzycznym, jak wygaśnie ekran, a będzie grało to jest OK). Póki nie wyjdziesz z programu, to będzie on zapisywał trasę. W endomondo musisz szczególnie uważać żeby tego nie zrobić, bo nie ma on opcji działania w tle ( bynajmniej w symbianie). Ale od czego jest programowa opcja blokady klawiatury/ekranu Działa z wygaszaczem. A co do blokady wygaszacza to wtedy bateria jedzie jak głupia. Jeszcze mam problem ze zbyt długim szukaniem sygnału gps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Długie ładowanie, może być spowodowane wyłączoną opcją A-GPS która przy pozycjonowaniu korzysta z pomocy sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario1979 Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ależ ja mam Nokie E52 na Symbianie i "Endzik" doskonale działa "w tle" więc nie wiem w czym problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Endomondo ma błędy, gubi fixy i później wychodzą kwiatki takie jak "prędkość maksymalna 100km/h - ROWEREM!!) Ze swojej strony polecam zdecydowanie MyTracks na androida (nie wiem czy jest to dostępne na inne systemy), ten program nie gubi fixów, można eksportować gpxy i ładować do endomondo jeśli ktoś się chce pochwalić jakimiś osiągnięciami. MyTracks wyświetla także przewyższenia ale trzeba je brać pod uwagę z przymrużeniem oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twistet Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 na androidzie (HTC Wildfire) endomondo bardzo dobrze działa w tle, może taki urok symbiana. też używam tej aplikacji na moim LG Swifcie i nie ma żadnych ścin czy innych problemów ------------------------------------------------------------------------------------------ Wybierz profesjonalny serwis opon: montaż opon, serwis ogumienia, naprawa opon i pełna mechanika samochodowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asd12 Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Wie ktoś czy jest możliwość ściągnięcia ze strony sportypal lub wyciągnięcia z telefonu z androidem plików z trasami? Z tego co się orientuje są to pliki gpx. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klinner Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 mogą to być pliki gpx, ale są inne dostępne rozszerzenia - na pewno kml, gps. ze sportypal nie korzystam, wiem że w traseo jest to prosto rozwiązane bo masz pod szczegółami trasy przycisk "pobierz plik gpx" (przykład trasy).. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slababateria Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Endomondo ma błędy, gubi fixy i później wychodzą kwiatki takie jak "prędkość maksymalna 100km/h - ROWEREM!!) Ja miałem maxspeed 180 kph rowerem MTB na asfaltowym podjeździe, a kolega biegając miał maxspeed 61 kph, ale to nic strasznego nie jest, ot czasem problem. Ja korzystam z Endomondo na Motoroli Milestone 2 i jestem straszliwie zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekP Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 A Traseo robi też pomiary różnic wzniesień na trasie? Bo wybieram się w dłuższą trasę i przydała by mi się taka opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klinner Napisano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 tak, masz tam wykres przewyższeń i prędkości na trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A korzystał ktoś ze http://www.sports-tracker.com/ ? jutro dostanę defy i szukam programu do zapisywania tras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 iGo na androida, uniwersalna nawigacja jako ze jezdze raczej szosa niz terenem to nie wiem czy wylapuje sciezki, opcje transportu pare jest. Dobrze dziala w trybie offline i szybko znajduje lokalizacje nawet na tanszych smartfonach chodzi bez przycinki. E:dracozao Daj znac tutaj lub na pw, czy da sie zapisac trasy i czy w wersji tej "nie pro" dziala wszystko ok. Bylbym wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.