marekgda Napisano 14 Marca 2011 Napisano 14 Marca 2011 Witam Może ktoś z forumowiczów miał taki problem : Mam zamiar zakupić zestaw do odpowietrzania hamulców hydraulicznych zestaw. Czy zestaw dedykowany dla Avidów będzie pasował do Formuli RX ? Nie chodzi mi zasadę działania, ale o to czy gwinty w mosiężnych krućcach będą pasować do gwintów w Formulach ? Na forum było kilka wzmianek o tym że wykonane własnoręcznie zestawy pasują, ale może ktoś zakupił taki "prawie fabryczny" zestaw i z powodzeniem go użytkuje ? Pozdrawiam
Andrew Napisano 14 Marca 2011 Napisano 14 Marca 2011 gwinty będą pasować. O ile kołnierz nad gwintem nie będzie opierać się o korpus, to bez problemu odpowietrzysz. Bardzo polecam ten zestaw.
uraz Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 A sprawdzał ktoś czy pasuje do Formuli ORO? Z pierwszej ręki wiem że gładka część nad gwintem ma średnicę 6,5 mm więc jeśli ktoś ma oryginalny zestaw do odpowietrzania formuli i suwmiarkę to można sprawdzić.
netta1987 Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 wczoraj odpowietrzałem swoje k18 jedną strzykawką od strony zacisku i sam się zdziwiłem że poszło niemal idealnie (niemal bo skok klamki jest bardzo mały i minimalne naciśnięcie klamki powoduje rozpoczęcie hamowania)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.