marekgda Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam Może ktoś z forumowiczów miał taki problem : Mam zamiar zakupić zestaw do odpowietrzania hamulców hydraulicznych zestaw. Czy zestaw dedykowany dla Avidów będzie pasował do Formuli RX ? Nie chodzi mi zasadę działania, ale o to czy gwinty w mosiężnych krućcach będą pasować do gwintów w Formulach ? Na forum było kilka wzmianek o tym że wykonane własnoręcznie zestawy pasują, ale może ktoś zakupił taki "prawie fabryczny" zestaw i z powodzeniem go użytkuje ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 gwinty będą pasować. O ile kołnierz nad gwintem nie będzie opierać się o korpus, to bez problemu odpowietrzysz. Bardzo polecam ten zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Dziekuję za konkretną odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 A sprawdzał ktoś czy pasuje do Formuli ORO? Z pierwszej ręki wiem że gładka część nad gwintem ma średnicę 6,5 mm więc jeśli ktoś ma oryginalny zestaw do odpowietrzania formuli i suwmiarkę to można sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 wczoraj odpowietrzałem swoje k18 jedną strzykawką od strony zacisku i sam się zdziwiłem że poszło niemal idealnie (niemal bo skok klamki jest bardzo mały i minimalne naciśnięcie klamki powoduje rozpoczęcie hamowania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.