michalbike Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Akurat podałem model, który posiadam, jednak dotyczy to każdego innego, podobnego modelu. Licznik posiada funkcję wprowadzenia dwóch obwodów kół i (podobno) automatycznie wykrywa wg jakiego obwodu ma liczyć przebieg. I tutaj moje pytanie, na jakiej zasadzie odbywa się ta automatyzacja? Zakupiłem sobie drugi zestaw opon (zupełnie inne) i ich obwód różni się znacznie - 2080mm w stosunku do 1950mm. Czy mając jedną podstawkę, jeden licznik i jeden rower mam wprowadzić sobie oba obwody kół czy też nie ma to najmniejszego sensu i muszę przy każdej zmianie opon zmieniać obwód w liczniku pod pozycją 'bike 1'? PS Proszę moderatora o wprowadzenie zmiany w tytule tematu; napisać: "Sigma 1106/dwa obwody kół"
Baros94 Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Posiadając tylko jedną podstawkę ustawienie dwóch rozmiarów koła nic Ci nie da. Potrzebujesz 2 podstawki, ale nie widzę sensu. Pozdrawiam
michalbike Napisano 14 Marca 2011 Autor Napisano 14 Marca 2011 No faktycznie, kupowanie drugiej podstawki nie ma najmniejszego sensu w moim przypadku Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.