Rumen Napisano 13 Marca 2011 Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Witam Jeżdżę w enduro i lekkim fr, często jeżdżę na większe odległości tak że kaseta hg 50 starcza mi na rok. Załatwiłem już dwie takie kasety każdą w przeciągu roku i mam problem z wyborem nowej kasety i łańcucha bo mam manetkę na 8 przełożeń i jak wiadomo jest mały wybór kaset i łańcuchów na 8 i nie wiem czy zmienić manetkę na 9 i mieć większy wybór (ale też słyszałem że droższe kasety wcale nie mają większej żywotności a nawet krótszą), a może poszukać jakiś starych kaset na 8 które czasem się pojawiają na allegro i są bardzo żywotne. Co do łańcucha potrzeba mi coś mocniejszego niż wippermann 804 który zerwałem dwa razy jak dla mnie jest to hmm no gówno a nie łańcuch skoro się rwie jak opętany. Co może być jeszcze ważne hmm z przodu mam jeden blat który jest po środku kaset jeśli chodzi o linię łańcucha, będzie to współpracować z napinaczem. Na wszystko mogę wydać powiedzmy nie więcej niż 200zł ale najlepiej żeby było jak najtaniej wiadomo jestem nastolatkiem i nie mam dużych funduszy, to i tak sporo jak dla mnie. A na allegro jest kaseta szosowa dura ace na 8 za 99zł w bardzo dobrym stanie warto by było się tym zainteresować? Pewnie powiecie skoro enduro to kaseta szosowa nie idzie w parze, wolał bym żeby obeszło się bez zmiany manetki bo wtedy musiał bym od stawić rower na dłuższy czas albo zrobić ss na jakiś czas. No ja się napisałem teraz Wy drodzy forumowicze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.