Skocz do zawartości

[Problem]Biegi w piaście

tbx753124

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż miałbym pytanko do szanownych forumowiczów.

Jakiś czas temu, nieodległy zakupiłem sobie nowy rower, jakiś miejski - chyba tzw. damka. Przekłuły mi się opony więc zmieniłem dętki. Przednia opona poszła bez problemu. Natomiast z drugą już tak łatwo nie było. Najpierw miał problem z ponownym umieszczeniem jej w.... osi? Upuściłem więc powietrze gdy zauważyłem ,że było to niezbędne do prawidłowego umiejscowienia koła. Później te wszystkie dziwne pokrętła jakoś udało mi się przykręcić. Gdy wydawało mi się ,że już koniec moich zmagań, biegi w rowerze zaczęły dziwnie "skakać". Gdy przekręciłem to bieg się nie zmieniał tylko pedały się blokowały i mimowolnie, razem z obrotem koła bez mojego wpływu się kręciły. Jeśli chodzi o przerzutki to mam nie te klasyczne, gdzie po prostu się narzucało na łańcuch i działało tylko takie dziwaczne połączone z piastą. Tak więc moje pytanie brzmi, co z tym zrobić? Problemy wydaje mi się pojawiały się już wtedy gdy próbowałem "wsunąć" ten drążek do piasty.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i równocześnie przepraszam za moje ubogie, opisowe i niefachowe określenia części rowerowych. Takiego żółtodzioba chyba tu dawno nie było :) Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...