albi Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Witam, mam problem w doborze ramy ponieważ zastanawiam sie nad kupnem nowej tylko nie mogę się zdecydowac która wybrac. Jeźdze głównie po mieście i pobliskich poligonach a wiec chcialbym aby mi służyła do jazdy po wszystkim i aby była wytrzymała. Zastanawiałem sie nad ramami typu Duncon Amstaff, Dartmoor Street Fighter, Johny Bravo?....lub macie jakieś inne propozycje? Dodam ze interesuje mnie lekki dh.
adii22 Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Powiedz nam, cóż to takiego, ten "lekki dh"? Opisz nam dokładnie, bo może się okazać, ze dla nas to tylko XC... Ma służyć do poruszania sie po polnych drogach i "lekki dh"... To sie wyklucza zupełnie! Jeśli już, weź Jaśka Oklaśka, ludzie go często polecają,ale tutaj niech sie ktoś inny wypowie. Napisz nam jeszcze ile masz wzrostu, ile ważysz i ile masz funduszy.
albi Napisano 13 Marca 2011 Autor Napisano 13 Marca 2011 182cm 79 kg, a lekki to niewykluczone ze dla kogos dobrego XC
Brooce Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Amstaffy i Johny Bravo mają opinię łatwo pękających ram, za to Streetfighter jest uważany za solidną ramę (sam nie jeździłem, aczkolwiek kumpel robił różne dzikie rzeczy na niej i wytrzymywała)
Bombell Napisano 14 Marca 2011 Napisano 14 Marca 2011 JB chyba tu najgorzej wychodzi. Ma dużo ze starego Amstaffa. No i JB mają ten ból pękania zaraz za gussetem. SF dobrze tu wypada ale nie gorzej od nowego Amstaffa hydro. Przy 130-140mm spokojnie w enduro daje radę. Rozmiar przy tym wzroście myślę, że 16" będzie odpowiedni do przemieszczania się na codzień jak i do lekkich zjazdów.
albi Napisano 14 Marca 2011 Autor Napisano 14 Marca 2011 dzięki, a poleca ktoś jakieś sklepy dobre na terenie Warszawy gdzie mogę dostac taka ramę + inne przydatne rzeczy, czy tylko internet?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.