Skocz do zawartości

[rama[ DC Amstaff Dartmoor SF Johny Bravo

albi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem w doborze ramy ponieważ zastanawiam sie nad kupnem nowej tylko nie mogę się zdecydowac która wybrac. Jeźdze głównie po mieście i pobliskich poligonach a wiec chcialbym aby mi służyła do jazdy po wszystkim i aby była wytrzymała. Zastanawiałem sie nad ramami typu Duncon Amstaff, Dartmoor Street Fighter, Johny Bravo?....lub macie jakieś inne propozycje? Dodam ze interesuje mnie lekki dh.

Napisano

Powiedz nam, cóż to takiego, ten "lekki dh"? Opisz nam dokładnie, bo może się okazać, ze dla nas to tylko XC... :)

Ma służyć do poruszania sie po polnych drogach i "lekki dh"... To sie wyklucza zupełnie!

Jeśli już, weź Jaśka Oklaśka, ludzie go często polecają,ale tutaj niech sie ktoś inny wypowie.

Napisz nam jeszcze ile masz wzrostu, ile ważysz i ile masz funduszy.

Napisano

Amstaffy i Johny Bravo mają opinię łatwo pękających ram, za to Streetfighter jest uważany za solidną ramę (sam nie jeździłem, aczkolwiek kumpel robił różne dzikie rzeczy na niej i wytrzymywała) ;)

Napisano

JB chyba tu najgorzej wychodzi. Ma dużo ze starego Amstaffa. No i JB mają ten ból pękania zaraz za gussetem.

SF dobrze tu wypada ale nie gorzej od nowego Amstaffa hydro. Przy 130-140mm spokojnie w enduro daje radę.

Rozmiar przy tym wzroście myślę, że 16" będzie odpowiedni do przemieszczania się na codzień jak i do lekkich zjazdów.

Napisano

dzięki, a poleca ktoś jakieś sklepy dobre na terenie Warszawy gdzie mogę dostac taka ramę + inne przydatne rzeczy, czy tylko internet?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...