Skocz do zawartości

[Podjazdy] na jakich przelozeniach

jacekp

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Od niedawna jestem uzytkownikiem starej szosowki.

Czytalem ranking szosowych podjazdow i widze ze jest tam moj ulubiony podjazd na Magurke Wikowicka.

Tyle ze na razie jezdzilem tam na MTB.Moja szosa ma najlzejsze przelozenie 42/23 waga cos poza 11kg.

Myslicie ze mozna tam wjechac?

Jezeli ktos wjezdzal jakiej uzyl przekladni.

MTBkiem ciezko mi tam podjechac 32/34

srodkowy odcinek zrzucam na 22/34

Czytalem ranking szosowych podjazdow i widze ze jest tam moj ulubiony podjazd na Magurke Wikowicka.

Masz na myśli podjazd od Bielska na Przegibek i potem na Magurkę niebieskim szlakiem?, w sumie podjazd asfaltowy nie jest taki zły - nie jest aż tak ciężki, o wiele trudniej podjeżdża się ten krótki kamienisty odcinek niebieskiego szlaku. Tam zgadzam się z tobą że chwilami trzeba schodzić z roweru i trzeba pchać pod górę. :thumbsup:

Koledze zapewne chodziło o podjazd asfaltem z Wilkowic, droga prowadzi na sam szczyt a jakość asfaltu jest bardzo dobra:) Jak już mówimy o tamtych okolicach, ktoś z was podjeżdzał z Międzybrodzia na Nowy Świat? Podobno jest tam dość stromy odcinek asfaltu. Jakie warunki panują dalej na zielonym w kierunku Gaików? Po poziomicach wygląda, że srogo:)

zapewne chodziło o podjazd asfaltem z Wilkowic

wlasnie o ten podjazd chodzi

Nie jestem z Bielska nie mialem dzis szosy tylko MTB

Pojechalem dzis z zalozeniem zeby nie zrzucac na mlynek.Podjechalem ale to dalej

spore przelozenie (32/34)w porownaniu do szosowych z tym ze moj MTBek dosc ciezki bo 14,5kg

Skoro podjazd jest wymieniony w szosowych wiec pewnie ktos podjezdza.

Tyle ze jak ktos do szosy zalozy kasete z mtb to juz zaden wyczyn ale jesli faktycznie podjezdzaja na szosowych

kasetach to respekt

ja dzis Magurka bez mlynka potem przegibek od miedzybrodzia na twardszych niz 32/28

jak na mnie ciezko ale jakos objechalem

Nastepny raz moze przyjade z szosa.Pewnie Magurke nie podjade ale sprobuje

Pozdrawiam grupke z Ket za ktorymi chwilke jechalem

moja dzisiejsza trasa http://www.endomondo.com/workouts/user/697057

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...