jacekp Napisano 12 Marca 2011 Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 witam Od niedawna jestem uzytkownikiem starej szosowki. Czytalem ranking szosowych podjazdow i widze ze jest tam moj ulubiony podjazd na Magurke Wikowicka. Tyle ze na razie jezdzilem tam na MTB.Moja szosa ma najlzejsze przelozenie 42/23 waga cos poza 11kg. Myslicie ze mozna tam wjechac? Jezeli ktos wjezdzal jakiej uzyl przekladni. MTBkiem ciezko mi tam podjechac 32/34 srodkowy odcinek zrzucam na 22/34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 13 Marca 2011 Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Czytalem ranking szosowych podjazdow i widze ze jest tam moj ulubiony podjazd na Magurke Wikowicka. Masz na myśli podjazd od Bielska na Przegibek i potem na Magurkę niebieskim szlakiem?, w sumie podjazd asfaltowy nie jest taki zły - nie jest aż tak ciężki, o wiele trudniej podjeżdża się ten krótki kamienisty odcinek niebieskiego szlaku. Tam zgadzam się z tobą że chwilami trzeba schodzić z roweru i trzeba pchać pod górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrsandman Napisano 13 Marca 2011 Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Koledze zapewne chodziło o podjazd asfaltem z Wilkowic, droga prowadzi na sam szczyt a jakość asfaltu jest bardzo dobra:) Jak już mówimy o tamtych okolicach, ktoś z was podjeżdzał z Międzybrodzia na Nowy Świat? Podobno jest tam dość stromy odcinek asfaltu. Jakie warunki panują dalej na zielonym w kierunku Gaików? Po poziomicach wygląda, że srogo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekp Napisano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 zapewne chodziło o podjazd asfaltem z Wilkowic wlasnie o ten podjazd chodzi Nie jestem z Bielska nie mialem dzis szosy tylko MTB Pojechalem dzis z zalozeniem zeby nie zrzucac na mlynek.Podjechalem ale to dalej spore przelozenie (32/34)w porownaniu do szosowych z tym ze moj MTBek dosc ciezki bo 14,5kg Skoro podjazd jest wymieniony w szosowych wiec pewnie ktos podjezdza. Tyle ze jak ktos do szosy zalozy kasete z mtb to juz zaden wyczyn ale jesli faktycznie podjezdzaja na szosowych kasetach to respekt ja dzis Magurka bez mlynka potem przegibek od miedzybrodzia na twardszych niz 32/28 jak na mnie ciezko ale jakos objechalem Nastepny raz moze przyjade z szosa.Pewnie Magurke nie podjade ale sprobuje Pozdrawiam grupke z Ket za ktorymi chwilke jechalem moja dzisiejsza trasa http://www.endomondo.com/workouts/user/697057 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekp Napisano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 za dwa tygodnie (3.IV)chyba bede w Bielsku moze ktos mialby chec podjechac na szosie na Magurke ? Z kims choc sie nie da jakos sie jedzie choc raczej na poczatku sezonu chyba nie pokonam tego podjazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.