skrzynia Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Półogniwo pozwala precyzyjnie napiąć łańcuch, jeśli rama nie ma poziomych haków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 KAZUMI zmień kierę na bullhorna. albo zapodaj krótką prostą Przy skidowaniu będziesz wawlił kolanami w końce baranka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Amoniak masz 100% racji z tym barankiem że będę napi….lala kolanami w baranka bo to robię. Jak na razie nie mam kasy na kupno baranka i go obcięcie bo tego na pewno nie przytnę bo jest zbyt ładny. Jak bym go przyciął to by się równało z podcięciem jaj ogierowi :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Zanim wpadłem na pomysł zmiany kiery to sobie solidnie kolana i uda poobijałem :| Kazumi - Fixed lepiej wygląa z bullhornem . POWAGA :!!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Pierwsza jazda za mną, jakieś 20km Kilka razy szarpnęło rowerem, ale nawyk ciągłego pedałowania już opanowałem Jak na pierwszą jazdę dużo lepiej niż się spodziewałem. Loctite 270 na razie trzyma super i mam nadzieję, że tak pozostanie :twisted: Ostre świetnie przyspiesza, a jeśli chodzi o zwalnianie - na razie hamuje głownie cantileverem. Wywaliłem podkładki które były założone od strony zębatki (42T), a śruby trochę zeszlifowałem; przy suporcie 113mm linia łańcucha jest OK. Całą resztę ostrego też składałem sam Tutaj wrzuciłem kilka fotek - zobaczcie trzecią, z alejki można wjechać do Wisły (poziom wody podniósł się o jakieś 50-80cm przez kilka ostatnich dni) :twisted: Wielkie dzięki dla założyciela tematu i reszty udzielających się osób, większość informacji o budowie ostrego wyniosłem z tego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deschek Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Pikny, co to za korby i kola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Koło przód Mavic MA40, piasta 105, szprychy no-name, tylne piasta Miche (pod wolnobieg), obręcz Rigida Nova i szprychy no-name. Korby są różne - lewa Alivio '96, prawa Dotek, obydwie szlifowałem i polerowałem więc wyglądają podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deschek Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 O, tez mam obrecze rigda nova Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Skrzynia zgrabnie Ci wyszedł ten rowerek tylko łańcuch trochę zwisa ale u Ciebie raczej już nie można podciągnąć. A jak się ubijaki sprawują, nie masz problemu z wpinanie się podczas startu?? U siebie mam noski i czasami (zazwyczaj na początku jazdy) mam problem z włożeniem nogi, ale jakoś sobie radzę. Jakie opony zastosowałeś bo mi to wygląda na Michaliny Orium?? Życzę miłej jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Łańcuch już podciągnąłem bo faktycznie był za słabo napięty Jeśli chodzi o cranki nie mam problemów z wpinaniem bo już jestem przyzwyczajony do nich. Oponki to Kendy Koncept - w miarę tanie i lekkie przy okazji. Życzę miłej jazdy Wzajemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 skrzynia ładnu rowerek ci wyszedł Ten twój SLR obdarty ze skóry zajefajnie wygląda Mam kółeczko przednie i tylne (tylko obręcz będę musiał zmienić) jak zdobędę jakąś starą ramę szosową to i ja złożę ponownie FIXA chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 rowerek extra... sam bym sobie coś takiego złożył na szosę i na miasto... za ile i gdzie wychaczyłeś tą ramke??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Rama jest wymontowana z roweru przełajowego który był do sprzedania w Krakowie, nie pamietam ile dokładnie płaciłem za nią, ale cena była niska. Dziś zrobiłem w deszczu jakieś 30km, jeździ się kapitalnie Trochę trudno się czasami wrzuca tylne koło na krawężnik, w końcu korby kręcą się cały czas; 9 razy na 10 się udało, raz uderzyłem kołem ale mam nabite ~90PSI więc nic się nie stało. Kapitalnie się robi stójkę, ćwiczyłem na każdych światłach :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Marca 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Ivan - stronka jest super Mam nadzieję, że się rozrośnie. Niestety na stronie "Krzywe "złego" początki - część pierwsza" nie działają fotki, przynajmniej u mnie :025: Klaniam, No faktycznie nie biega... Tak mi sie zdaje ze nie wszystko udalo mi sie wrzucic na serwer. tak po prawdzie to robilem to na godzine przed wyjazdem do Worcester totez moglo mi sie cos pozajaczkowac. Proces poprawczy niestety zajmie troche bo nie wiem czy Webmajsterka do klepie sie do serwera od siebie z domu. Pieeeeekny sprzet Skrzynia Az milo popatrzec Pozdrawiam OSTRO i God save the Queen! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spike Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Nie wiem czy ktos o tym wspominal bo nie czytalem calego watku, ale mozna by sobie zrobic tak ostre kolo czysto dla sprawdzenia jak to smiga dorabiajac jakas zebatke i przykrecajac do mocowania tarczy w piescie i odwracajac tylne kolo. Sam kiedys sie zastanawialem czy tak sobie nie zrobic, zalozyc stary lancuch skrocony no i pewnie jakis napinacz tez by pasowalo i jezdziemy A jakby zrobic jakis dystansik do tego to calkiem male mozna by zebatki stosowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 pewnie Ci chodzi o coś takiego http://www.fixedgeargallery.com/articles/tomchow/dischub/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 mam pytanie. można gdzieś dostać gotowy rower szyty "na miarę" pod ostre koło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spike Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 pewnie Ci chodzi o coś takiego http://www.fixedgeargallery.com/articles/tomchow/dischub/ dokladnie cos takiego myslalem zrobic jak na tej stronce nawet nie wiedzialem ze mozna kupic ale myslalem zeby z dystansem tak dotoczyc zeby tam wpakowac mniejsza zebatke jakas jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Gotowe ostra można dostać czasem na allegro a tak to raczej nigdzie. Ewentualnie chyba pod Toruniem koleś robi ramy no i Ormowski. U gromady można wyrwać ramy torowe a w bikomie piasty miche. Niestety nasz rynek jeszcze raczkuje a bum na ostre będzie za 2-3 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Są jeszcze Fuji: Taki za ~1500zł i taki za ~4000zł ale osobiście nie podobają mi się takie gotowe, seryjne ostre koła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 kurde....poziom komplikacji tego roweru w porównaniu do roweru mtb to w skali 1:10...0.5 więc czemu toto takie drogie:( Myślałem że tak hobbystycznie wyrwę za 500 a tu widzę nic nie wyszło :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Hehe... teraz dopiero załuje,ze sprzedalem stare koło tylne z mojego 28" pomykacza:( Mam tylko przód, bede musial cos wykombinowac na tył, bo mam tylko stalowe... Jeszcze doczytam dokładnie od poczatku ten temacik (bo czytalem tylko 2-3 strony od konca) nt. wolnobiegu 1spd ps.: da sie zalozyc te oponki kenda koncept na zwykła felge trekingowa 28", bo jesli nie, to cały czar prysnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Juz wiem,ze musze nakrecic zebatke na piaste skontrowac i posmarowac klejem Jeszce kilka problemow do rozwiazania tj: kiera, korba, suport i te felgi(opony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Juz wiem,ze musze nakrecic zebatke na piaste skontrowac i posmarowac klejem najpierw smarujesz klejem potem nakręcasz koronkę, potem smarujesz klejem i nakręcasz kontrę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 wiem,wiem - tylko źle napisalem Zastanawiam sie cały czas jaki mam suport w ramie...czy na gwint czy miski - bo ramki nie mam u siebie jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.