qla Napisano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 A powiedcie...czy ten patent będzie dobry do mtb? <<<<Patent>>> Tak sobie myśle,ze w sumie..zawsze na upartego można kupić małe koronki, zjechać ząbki, zrobić na gładko i ustawić jedna dobrą koronkę tam gdzie sie chce...czy ma ktoś jakiś pomysł na to, jakiś inny? A jesli nie z piasty MTB to z jakiej łątwo można zrobic to? ;] i Tanio Aha..no i coraz mocniej zastanwiam sie nad tym aby porzucić tarcze, na rzecz v-ek i tym samy walnąć se przedni widelec sztywny(pewnie w polskich miastach sprawdzi sie lepiej stalowy?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zion Napisano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 szczerze mówiąc myślałem, ze będzie gorzej z jednym beigiem, ale wrażenia są pozytywne, nawet bardzo a jeżdżę praktycznie wszędzie tam gdzie na rowerze z 27 biegami:) co do miejsc to ścieżek nie mamy dużo (singletracków) więc w wiekszości są to linie w mazurskich lasach lub ścieżki nad brzegami jezior mam tam dość wąskie opony, być moze założe Continental Vertikal 2.3, mam troche zuzyte, komfort się zwiększy:) pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Witam Od dawna nosiłem się z zamiarem budowy ostrego. Moje ostre ma służyć do jazdy po mieście i do codziennych dojazdów do pracy, dlatego nie będzie piękne. Będzie za to oryginalne. Jeszcze nie spotkałem się z ostrym kołem w wersji ciężarowej a takie będzie moje, a właściwie już jest bo dzisiaj zszedłem do piwnicy i zmajstrowałem sobie cacko. Nakręciłem stary tryb od Piasta 16T na piastę pod wolnobieg, dokręciłem kontrę (znajomy tokarz zrobił), to wszystko skleiłem na szczeliwo do gwintów Whurta. Wykorzystałem starą zużytą korbę, rozebrałem ją, chociaż była niby nierozbieralna ale za pomocą wiertarki można rozebrać wszystko . Została tylko największa tarcza 48T. Po założeniu okazało się, że linia łańcucha jest fatalna. Wszystkie linki miałem już poodcinane więc zajrzało mi w oczy widmo spaceru na dworzec we wtorek. Odsunąłem tarcz za pomocą podkładek i taraz już gra muzyka. Podkładki trochę kiepsko wyglądają i dlatego po świętach odwiedzę tokarza i dorobię sobie tulejki. Wrażenia z jazdy są niesamowite. Po prostu czysta przyjemność, napęd chodzi jak masełko. Wiem już, że źle dobrałem przełożenie 48-16. Z wiatrem jechało mi się bardzo dobrze, natomiast pod wiatr trochę za ciężko. Leży u mnie stara korba STX na 42 zęby i prawdopodobnie ją założę. A teraz kilka fotek mojej ostrej ciężarówki (ładowność 5kg ziemniaków + 4kg proszku do prania :lol: ) [acronym="][/acronym] Tak wyglądał napęd po zimie, sól zrobiła swoje,dlatego zdecydowałem się na ostre. [acronym="][/acronym] [acronym="][/acronym] [acronym="][/acronym] Ostre zbudowałem praktycznie dzięki Wam, gdyby tego tematu nie było to do głowy by mi nie przyszło coś takiego. Dlatego z serca mdziękuję i życzę Wam wesołych świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Fajna koza Kiedyś Marcin Hyła w Niezłej jeździe pokazywał rykszę do wożenia zapałek chyba o ładowności 150kg. Ta riksza też jest ostrym kołem a jest z czasów I Wojny Światowej. Wesołych świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 siema wszystkim mesje przeor .. wez sie zastanów dobrze nad tym przełozeniem .. pojeździj troszke na nim z doświadczenia wiem ze 48x16 to najfajniejsze przełozenie na miasto ,a testowałem juz wiele .. jasne ze kazdy jest inny ,ale po tygodniu sie przyzwyczaisz i sam zobaczysz ze sie bedzie jezdzic nieźle a jakby co to zawsze mozna zmienic podkładki wyglądaja hardkorowo : ) zostaw ,im brzydsze tym lepiej noi kolorek tego rometa fajny .. tez bym chciałmieć różowy oi p.s. nieźle nam topicu zjadło .. p.s.2. gdzie ten stratos ?! :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Faktycznie, może sobie zostawie to przełożenie. Skoro już je przetestowałeś to je przećwiczę. Z reguły bardzo lubie twarde przełożenia więc kto wie, może mi się spodoba. A kolorek faktycznie wpada w oko. Kupiłem kiedyś ten rowerek od pewnego kiędza cyklisty. Ciekawe dlaczego wybrał sobie różowy.... :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 aha .. tak mnie naszło .. czy nie lepiej zamiast tylu podkładek ,albo robienia specjalnych tulejek poprostu zmienić samą oś suportu na krótszą ? to kwestia kilku złotych ,a roboty na pół godziny przy okazji nasmarujesz kulki ,skasujesz ewentualne luzy joł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Myślałem o tym. Budowałem to w Wielką Sobotę, wszystkie przerzutki miałem już poodcinane i dlatego musiałem ratować się tym czym się dało żebym mógł do pracy jechać we wtorek. Spodobał mi się wygląd korby po tym tiuningu . Poza tym w ramie nie ma gwintu, miski suportu są nabijane, nie wiem jak z długością osi pod takie rozwiązanie. Nie wiem czy są dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 obstawiam ,ze trzeba miski wybic i dobrać oś organoleptycznie a długosc osi pewnie taka sama jak w innych rowerach -odpowiednia mnie czeka to samo bo kupiłem ostatnio rometa mistrala za 25 zł i ma zrytą oś ,jak coś zrobie to dam znać dzisiejszy dzien zarezerwowany jest jednak na rzyganie rzyganie i rzyganie joł p.s.chociaz w sumie jak os nie ma luzó i dizała dobrze ,to moze faktycznie lepiej sobie odpuscic niepotrzebnej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 W nocy wszystko sobie przemyślałem, jakoś tak spać mi się nie chciało. Stwierdziłem, że nawet jakby w sklepie były dostępne krótsze ośki pod suport z wbijanymi miskami to i tak ich nie założę. Co innego jakby dało się przerobić ramę tak, żeby można było wkręcić wkład suportowy. Po przyjściu z pracy zabrałem się do roboty. Rozebrałem suport, wybiłem miski i pomierzyłem. Ze wstępnych pomiarów wynika, że prawdopodobnie da się dorobić tuleje, dzięki którym możliwe będzie założenie pakietu. Tuleje były by wbijane w suport, dodatkowo można je posmarować szczeliwem do osadzania łożysk. Wykonałem rysunek techniczny i pod koniec tygodnia nastąpi chwila prawdy. Fachowiec się wypowie czy da radę coś takiego utoczyć czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 to jak masz tego fachowca i nie zapomnisz ,to zapytaj czy byłby wstanie dorobic tuleje od pedałów w zepsutej korbie i za ile -bo gwinty sie zerwały kumplowi i szuka dobrego ślusarza pozdro! oi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Nie ma sprawy mogę się spytać ale.. No właśnie jest pewne ale. To, że bedziesz miał tuleje z gwintem pod pedały to tylko połowa sukcesu. Należy również odpowiednio obrobić otwór w korbie, w który ma być wciśnięta ta tulej. Wszystko musi być pasowane ciasno, tak jak pod łożyska. Nie wystarczy wywiercić otworu w korbie zwykłym wiertłem, konieczne jest użycie rozwiertaka żeby to miało ręce i nogi Jeżeli nie masz odpowiednich narzędzi (czyt. rozwiertaka) to lepiej jak się da w warsztacie ślusarskim komplet, wtedy wszystko ładnie spasują. Dorobienie takiej tuleji według mojej wiedzy jest proste i w każdym warsztacie sobie poradzą, nie trzeba szukać jakiegoś super fachowca. A z której strony ma zerwany gwint, bo tam jest prawy i lewy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Kwietnia 2007 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Klaniam, Jak pewnie zauwazyliscie przetrzebilo nam OSTRO temat. Wcielo circa about 4 do 5 stron. Niestety dostalem info od mod/admin teamu ze nie da sie tego odzyskac. I tak w zyciu bywa choc szkoda. I tu pytanie dla czesto odwiedzajacych topic. Moze macie gzdies wlasne kopie tematu? Zdaje sobie sprawe ze szansa niewielka ale kierujac sie wlasnym doswiadczeniem domniemuje ze moze ktos taki sie znajdzie... Sam kiedys majac sporadyczny dostep do netu robilem kopie interesujacych mnie tematow. Niestety byly to inne czasy i inne forum... Jak cos poprosze info na priv. OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukkas Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Nie ma sprawy mogę się spytać ale.. No właśnie jest pewne ale. To, że bedziesz miał tuleje z gwintem pod pedały to tylko połowa sukcesu. Należy również odpowiednio obrobić otwór w korbie, w który ma być wciśnięta ta tulej. Wszystko musi być pasowane ciasno, tak jak pod łożyska. Nie wystarczy wywiercić otworu w korbie zwykłym wiertłem, konieczne jest użycie rozwiertaka żeby to miało ręce i nogi Jeżeli nie masz odpowiednich narzędzi (czyt. rozwiertaka) to lepiej jak się da w warsztacie ślusarskim komplet, wtedy wszystko ładnie spasują. Dorobienie takiej tuleji według mojej wiedzy jest proste i w każdym warsztacie sobie poradzą, nie trzeba szukać jakiegoś super fachowca.A z której strony ma zerwany gwint, bo tam jest prawy i lewy. domyslam sie ze to o mnie chodzilo ;] gwinty mam zniszczone obydwa, w prawej i lewej korbie. wogole w tych korbach byly inne gwinty niz standardowe. co do tego ze kazdy slusarz to zrobi to bym sie klucil bo bylem u wielu i na razie jeden sie podjal, za 120 pln, niestety ze wzgledu na cene musialem podziekowac. Przeor - jesli bys znalazl kogos kto by sie tego podjal to daj znac na priva, wprawdze dzis dowiedzialem sie ze moj ojciec znalazl kogos kto po prostu to drugi raz nagwintowal, ale obawiam sie ze to moze nie wystarczyc, bo podobno aluminium nie mozna tak drugi raz nagwintowac. nie wiem nie znam sie ;] tak wiec jesli to co teraz mam zrobione bedzie okej (wyproboje dopiero w weekend, bo na razie nie ma mnie w domu), to dam znac, ale spytaj tego swojego mistrza czy bylby w stanie zrobic takie cudo i tak orientacyjnie jakie byly by tego koszty. pozdrawiam :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rincon Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Witejcie Już dawno nie byłem na tym forum ale po przeczytaniu tego tematu naszła mnie myśl... mianowicie posiadam rower starą kolarzówkę po ojcu ktora od niepamiętnych czasów stoi w garażu i niszczeje więc może by tak odmłodzić starą maszyne i przerobić go na ostre koło ? Zdjęcia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/84c25176a2b4617f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1f2ca560c1bd034a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b45a9517b0afd77.html powiedzcie czy z tego da sie wogóle coś zrobić z gory dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Virus333 Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 oczywiscie, ze sie da, ale czy warto? piekna ZZR'ka - mam bardzo podoba - tylko ze wersje z 1 blatem z przodu. Ja bym na twoim miejscu ja odrestaurowal i dalej eksploatowal jak szose . Jezeli chcesz zobaczyc jak wyglada moja zajrzyj do dzialu szosoweg do tematu o starych szosach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 No włąsnie..może warto sprzeta odrestaurować? :-) Ja swoją maszynke już skończyłem .... przełożenie 44x15...jak dla mnie do miasta idealne :-) brak kondychy niestety :-) pierwsze testy poszły ok....pierwsza jazda....40 km/h na pełnym strachy(bo w połowie coś przekosczyło..chyba łancuch na zebatce...ale nie dam głowy...i tylko raz ;-) jescz etylko naklejki mi zostały..musz egdzies na alllegro kupic...a fotki zapodam jak bede miał możliwosc dostania sie do roweru (u Kobiety mojej w poznaniu stoi) no i jak bedzie czas, aby je zrobić :-) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Dzisiaj do Kenko założyłem ubijaki i po raz pierwszy takie ustrojstwo używałem ale generalnie jestem zadowolony. Jazda była przyjemna (ale męcząca) odbyło się bez niespodzianek. Dopiero śmiesznie było w garażu. Postanowiłem zrobić stójkę i tak też uczyniłem. Nietrwała ona dłużej niż 5 sekund po czym przechyliłem się w lewo. A po mojej lewicy były zamknięte drzwi do pomieszczenia ogrodniczego. Drzwi takie jak kiedyś w blokach z lat 70 z wielką szyba ale na szczęście szyby nie było tylko płyta pilśniowa. No i jak mnie gibnęło na ta lewa stronę nie zdążyłem się wypiąć i ręką oparłem się o drzwi a właściwie płytę. Efekt był taki że płyta wypadła a ja przez drzwi przeleciałem do ogrodniczego Sam z siebie się uśmiałem. Mimo tego małego incydentu nie zraziłem się do ubijaków i dalej będę śmigał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kale Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 44/15 i 40km/h? to chyba krecisz 4 razy na sekunde? http://www.fixedgeargallery.com/2007/apr/mr.zzZeplichaL.htm ciekawe ile na takim uciagnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rincon Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Dzięki za odp! I jednak zdecydowałem sie zrobić zwykłą szose może pozniej kupie coś innego i pokombinuje.. A tym czasem zdjąłem zbędne rzeczy czyli błotniki bagażnik dynamo lampki i wszystkie pierdółki napompowałem koła i o dziwo wszystko śmiga po co najmniej 15 latach stania w garażu tylko są luzy na korbie kasecie i w innych miejscach... reszte relacji z odnawiania napisze w innym temacie żeby nie zaśmiecać tego pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 44/15 i 40km/h?to chyba krecisz 4 razy na sekunde? http://www.fixedgeargallery.com/2007/apr/mr.zzZeplichaL.htm ciekawe ile na takim uciagnie... To mało czy dużo bo nie wiem ? niestety to prędkośc chwilowa..brak kondychy....moze jak bede wiecej jeździl (tylko kiedy?) to inne przłeozniee zrobie..a na tym co jest na fixgallery..to jak pokona gosciu opory..to sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukkas Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 44/15 i 40km/h?to chyba krecisz 4 razy na sekunde? ja teraz zakladam 41/18 - po kontuzji kolana musze sie troche rozkrecic na malych obciazeniach i duzej kadencji. wczesniej mialem 52/18. ciekawe ile pojdzie maksymalnie.... foty wkrotce (mam nowa kiere i korbe ) a tak wogole 44/15 to twardsze przelozenie niz 52/18 wiec nie ma sie co dziwic 40km/h (troche szczerze mowiac malutko) - dalo by rade z 60 spokojnie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kale Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 hmm ja mam 52/16 i choc nie mam licznika wydaje mi sie ze wiecej nizli 45 trudno ukrecic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 a tak wogole 44/15 to twardsze przelozenie niz 52/18 wiec nie ma sie co dziwic 40km/h (troche szczerze mowiac malutko) - dalo by rade z 60 spokojnie :twisted: No cóz..moze i 60 i dalo by...ale z moją kondycja...i siła nóg...to raczej nie pójdzie....za mało jeżdze(chroniczny brak czasu)...no ale coz....mysle,ze jakos to bedzie...przynajmniej te 40 osiągnąłem bez probolemów...a to juz cos:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Oglądajcie do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.