mihal Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 ja w hamowaniu awaryjenym zostalem przeszkolony przez kolege na samym wstepie, skid nie pozwala tak szybko sie zatrzymac pozatym to wiecej czasu mija zanim zacznimy hamowac pare fotkow mojego roweru red & fixed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 fajny rowerek mihal klimatyczny .fajne stare korba noi masz rame torową >jak sie na tym jeździ ? na dłuzsze dystanse ? jest wygodna czy nie do konca ? a ham.awaryjne zacząłem sie nad nimi zastanawiać po dość długim czasie , warto nad nimi popracować od poczatku ,co by zostały w sferze działąnia instynktownego i automatycznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihal Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 generalnei jeszcze nei wyglada tak jak planuje, ale malymi kroczkami mam druga rame torowa którą planuje walnąc na czarno, w tym chcialbym aby byl tylko kolor czerwony i czarne - wszystko poza rama czarne - wiec czeka mnei jeszcze troche pracy, najwazneijsze ze jest i sie na nim za######siocie smiga, na dluzszych dystansach najbardziej niewygodna jest keirownica, przydalaby sie lemondka:) ale generalnie bylem bardzo pozytywnie zaskoczony - szczegolnie przelotowa predkoscia jaka osiagnelismy z kolegami na trasie z sochaczewa do wawy - ok 40 km/h koledy jechali na szosach i byli zaskoczeni ze daje rade na ostrym musze tylko zakupic jeszcze trybik 14 na szybkie jezdzenei bo 16 to czasem troche malo z niewygodnych ram torowcyhc to chyba "kozy" daja sie najbardizej we znaki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Fajne koła trza bedzie pomyśleć żeby se taki skołować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihal Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 dzieki, co prawda kólka mialy wygladac inaczej a,el z braku funduszy i odstpnosci potrzebnych czesci wyszly jkei wyszlu, kreca sie fajnie wiec jest git, jak bede mial mozliwosc to zloze takei jak chce tzn, cale zcarne , obrecze an wysokim stozku, czarne szprychy czarne piasty na wysokich kolenirzach, z porzodu zaplot w warkocze, , wtedy slicznei ebda sie komponowac z czerwona ramka i czarnym widelcem... pozdrawiam a takei koal mozesz kupic na bikomie: bikom.pl znaczy komponenety tam sa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jacob'owi chyba chodziło ogolnie o całe ostre koło,a nie koła do niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvador Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 wczoraj, nerwujac sie regularnymi przeskokami rozciagnietego lancucha stwierdzilem, ze dosc tego i trza w koncu gorola odstawic i , do rozbijania po miescie, zrobic singla (moze kiedys ok, kto wie...). jak tak szukalem, to zawiodl mnie na to forum. niemalze od razu do tego watku. czytam, czytam i sam juz nie wiem, czy chce tego singla w kazdym razie po niecalej dobie poszukiwan otrzymalem "w spadku po dziadku" rame orkana :] a dniach odbior, poki co jestem w jej posiadaniu mentalnie. a potem zaczna sie wieczory pachnace smarem... ...z pewna doza niesmialosci przywitam sie wiec w ostrym topicu kilka pomyslow juz mi swita ale zastanawiam sie - czy przy singlu koniecznie trza napinacz lancucha? pozdr sal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam W singlach tak jak w ostrym przeważnie nie trzeba używać napinacza łańcucha bo łańcuch napina się dzięki długim hakom ramy, po których przesuwasz oś z kołem przez co regulujesz napięcie łańcucha Życzę udanego mątowania sprzęta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvador Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam W singlach tak jak w ostrym przeważnie nie trzeba używać napinacza łańcucha bo łańcuch napina się dzięki długim hakom ramy, po których przesuwasz oś z kołem przez co regulujesz napięcie łańcucha Życzę udanego mątowania sprzęta tak tez mi sie wydawalo, szczgolnie, ze orkan ma calkiem "fajne" haki. a juz w ogole - nie moglo byc innego wyjscia po tym jak nieopatrznie wyrzucilem wymagajacy jeno lekkiej naprawy napinacz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 cenowa różnica między ostrym ,a singlem waha się od 1 do w porywach jakiś 5 zł z tego co pamiętam wiec możesz wypróbować oba pomysły sam zdecyduj ,najlepiej sprawdź na własnej skórze ja już prawie skocznyłem 2gie OK singla nigdy nie miałem postro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 hejho! ciekawa przeróbka , zobaczcie ostatnie zdjęcie najprostsza konwersja piasty pod kasete -w piaste ostrokołową -bebenek przewiercony śrubami link a tu cały miniart o tym ,z dokładnymi fotkami -może komuś sie przyda fixed from old freehub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 a jak on ma tam zalozony ten singielek na tej piascie, bo zaraz ide se w swoim mtb tak zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Października 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Kłaniam, Po pierwsze to apgrejdowałem się w końcu do OSTREGO Zdjęcia i specyfikacja za czas jakis bo na razie nie mam do nich dostępu. Ale ja tu nie o tem Malutkie przypomnienie. "New York Drag Race" http://www.digave.com/videos/# Trochę załamujace że już nie można sciagać filmików ale zawsze można je obejżec ze strony... Ci co wiedzieli wiedzą Ci co nie widzieli niech zobaczą. Chodzi mi konkretnie o sam koniec filmu, gdzie koleś jedzie sobie mostem, nogi trzyma na ramie a pedały oczywiście sobie mielą Teraz szybka zmiana rzeczywistości geo-politycznej. Środa, 18 pażdziernika, Polska północna, a konkretniej Zjazd ulicą Kielecka z Witomina do Gdyni. Ćwiczyłem ten zjazd we wtorek straszliwie się męczac (50x20T). No to sobie pomyślałem ze zrobie NY Drag Race... Gupi, gupi ja... Na poczatku suuuper, pełen komfort i wypas. Ale pzrejechawszy kilkadziesiat metrów nabrałem nieco zbyt niebezpiecznej predkości. Doszły do tego wibracje pzredniego widelca spowodowane tym że mam krzywą, puknieta przednią obręcz (chała dzielnej Poczcie Polskiej :evil: ) No to pomyślałem że najlepiej bedzie delikatnie wcisnac przedni hampel. No i to był chyba najgorszy pomysł owej środy. Wibracje osiągneły amplitude tyłka kopulojucego królika a cały zestaw (ja plus rower) zaczął się radośnie zataczć po niemal całej szerokości ulicy. Oczami oszalałej wyobraźni widziałem już malowniczą glebę lub co weselsze bliskie spotkanie trzeciego stopnia z nadjeżdżjącym z przeciwka samochodem. Całe szczęście że instynkt pzreżycia wziął górę. Prawa podeszwa delikatnie do przedniej opony i uścisk godny Pudziana na kierce. Smród palonej gumy, zeszlifowana podeszwa trampka i napisy na oponie, radosny czarny kożuszek z gumowych farfocli na skośnej rurze ramy i duuuże ka-ka w galotach. Nie wiem jacy bogowie nade mną czuwali ale dość powiedzieć że udało mi się wyprowadzić sprzęta z tej pijackiej zygzakowaniny i zatrzymać się. Po wstepnym ochłonienciu dalęj już pokornie popedałowałem w noskach... Kilka wniosków i porad praktycznych. 1. Nigdy nie próbujcie jechać ze stromych gór puszczając sfobodnie pedały. Szczególnie jeśli nie jestescie pewni wycentrowania przedniego koła lub sztywności widelca. 2. Zakładajcie naprawde dobry hamulec awaryjny 3. Ćwiczcie hamowanie awaryjne buciorem. Mnie uratowało życie... 4. Skidy... Może sie wydać że to tylko takie fajne bajery. Ale jak wyćwiczyć je dobrze stają się niezwykle efektywną (i jeszcze efektowną) metoda hamowania. Też pomału sie wdrażam i działa Takie kilka świeżych uwag po dwóch dniach ostrzenia Czekajcie zdjęć bo się będzie działo :twisted: OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witam... co jakiś czas tu zaglądam, czytam, przeglądam foty no i przyszedł czas na "ostrego" mam już ramkę, kółka jeszcze tylko trochę czasu brakuje... Taki rowerek byłby ciekawą alternatywą dla mojego MTBXC no i można by po śniegu poszaleć taki lekki drift to jest to... Więc teraz tylko muszę się zmobilizować kupić jakiś sześciopaczek i zamknąć się w garażu... pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 pifko jest idealnym demotywatorem wszelkich działań więc mementomori uważaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvador Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 ufff.. znow rozkreca sie ostry topic. chyba wydrukuje go sobie jako lekture na dobranoc ramka juz jest, teraz trzeba dozbierac na reszte i wio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Amoniak: Ale jak skończę to mogę?? czasami jednak ten napój dodaje skrzydeł, oczyszcza ciało i umysł... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Października 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Klaniam, Zatytułowne OSTRE na prochach ---> http://www.fixedgeargallery.com/2006/oct/Dr.Logan.htm Baaardzo adekwatne :D OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvador Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Klaniam, Zatytułowne OSTRE na prochach ---> http://www.fixedgeargallery.com/2006/oct/Dr.Logan.htm Baaardzo adekwatne :D OSTRO! I. ufff.. na szczescie kola ma normalne. gdzies na FGG byl chyba rower z kwadratowymi kolami ps. warto promowac rowery aby czesciej cieszyc oko takim widokiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 daleko by w tych butach ani na tym rowerze nie zajechała... zresztą nic specjalnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvador Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 daleko by w tych butach ani na tym rowerze nie zajechała... zresztą nic specjalnego nie narzekaj. jak sie nie ma, co sie lubi... na bezrybiu i rak ryba a foto bylo jeno "pogladowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Mam pytanie do Was, czy ta rama nada się na ostre? http://www.allegro.pl/item135551028_rama_s...igh_quasar.html Mam zamiar przez zimę poskładać ostre, żeby do lata opanować w miarę technikę jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Rama tak z tym,ze Schwefel o ile pamiętam to masz coś koło 180 wzrostu wiec dla ciebie ta rama za duża :035: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Dokładnie 182cm Według http://www.cyfronet.pl/rowery/rozmiarr.html by była nawet ale ja na szosach się nie znam za bardzo Jaki rozmiar byłby ok dla mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Cześć Ivan Ty nic nie mów na temat skidów Chlopak po kilku godzinach na ostrym robił skidy po 20m :twisted: Schwefel ta rama jest wielka!! według tej strony http://www.cyfronet.pl/rowery/rozmiarr.html i tego co powiedział Amoniak powineneś mieć ramę 56 lub 58 a ta ramcia którą podałeś ma 61". Ja bym poszukał czegoś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.