Skocz do zawartości

[do 800-1000zł] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuje kupić nowy rower MTB i nie wiem jaki wybrać, jaka wielkość ramy itp. Mam 162 cm wzrostu i ~60 kg waze.Rowerem będę jeździł głownie po asfalcie, czasem po ścieżkach w lesie. Zastanawiałem się nad Kross Level A2. Na rower mogę przeznaczyć maksymalnie 1000 zł.

Jaka rama będzie dla mnie najlepsza? Zastanawialem się nad 17

Napisano

Pomijając że podany rower w linku jest na "troszkę" za dużej ramie, to cała reszta jest bardzo ok :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

podłącze się do tematu, poniewaz sam mam podobny problem

mam 169cm wzrostu i 65kg wagi wiec rama jaka mnie iteresuje to tez 17"

cena roweru takze jest w moim przedziale taka jak w temacie

jako ze nie chcialem za duzo inwestwac w rower, upatrzylem sobie krossa hexagon v2, ktory mozna kupic na allegro za 700zl, jednak dzisiaj bylem w sklepie rowerowym obejrzec go na żywo i troche się zawiodłem.. wyglądał tandetnie. w innym sklepie rowerowym zaproponowalno mi rower Kellys radius z dodatkowo wmontowanym przendim amortyzatorem (ponoc za 150zl) w cenie 990zl. gdy spytalem sie na forum odpowiedziano mi ze w cenie 1000zl najlepiej kupic krossa a2, ktory jednak nie jest dostepny w tej cenie i w tym rozmiarze na allegro. Takze optymalnym wyborem wydaje mi sie rower SCHWINN MESA GS wskazany wyzej, jednak mam pewna obawe, poniewaz sprzedawca kellysa powiedzial mi ze po 100km musze wykonac obowiazkowy przeglad, i moja obawa jest taka ze w moim niespelna 50 tysiecznym miescie nie bede miec autoeyzowanego przedstawiciela marki schwinn, w ktorym moglbym zrobic wymagany przeglad aby utrzymac gwarancję.

mimo mojej dysgrafi proszę o dobre rady ;]

Napisano

W sklepie Tym jeszcze nie byłem, ale jak pojade to musze jakiś kupić :P Podajcie jakieś sensowne modele abym miał do wyboru coś ;p

To może powiedz nam najpierw co to za sklep (jakiej marki rowery są tam sprzedawane), żeby było wiadomo czego szukać... Czy mogę z czystej ciekawości zapytać dlaczego nie chcesz kupować przez internet?

@maniak08 - Z tego co mi wiadomo Schwinny podlegają tej samej gwarancji co rowery Krossa (link - Drugi akapit pod pierwszym zdjęciem, ale nie wiem na ile jest to informacja prawdziwa). A w Nysie (przynajmniej wg. strony Krossa) jest 3 dealerów tej marki, więc nie powinno być z tym problemu.

• Mod Team
Napisano

Marki roweru nie wiem jakie są tam sprzedwane, ale proszę o wypisanie dobrych rowerów do 1000 zł.

Po co mamy wypisywać, jeśli nie będzie ich w twoim sklepie, a przez internet kupować nie chcesz?

Poza tym propozycje rowerków tak czy tak masz wypisane powyżej.

Napisano

Dziwna specyfikacja. Pełne Alivio wskazuje na rocznik 2009, ale tam były montowane XCRy...

Jednak wziąłbym Schwinna. Osprzętowo wypadają podobnie, jednak zostanie Ci te 200 zł w kieszeni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...