Skocz do zawartości

[Tłoczki] LX BR-M585

Corith

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Mam problem z tłoczkami w hamulcach podanych w temacie. Otóż nie chcę kompletnie się wcisnąć z powrotem na swoje miejsce i znacząco wystają teraz z zacisku. Wcześniej mogłem je palcami czy przy pomocy czegoś wcisnąć na luzie w razie potrzeby. Po dzisiejszej przejażdżce zauważyłem ze coś ciężko mi koło z tyłu się obraca i się okazało ze to tłoczki tak mocno zaciskały klocki na tarczy i po zdjęciu hamulca nie moge ich teraz wogole wcisnąć z powrotem. aktualnie rozkręciłem dwie połówki hamulca a on sam jest oczywiście bez oleju. Tłoczki nadal nie chcą się wcisnąć... jeśli użyję całej mojej siły to tłoczek ruszy się moze o jakieś 0,2mm po czym wraca znów do pozycji zaciśniętej tak jakby. To samo ma drugi tłoczek i nie mam pojecia co to może być... bo układ jest wogole bez oleju, zawór otwarty i nie chcą się wciskać nic a nic... dodam że jeden tłoczek wystaje około 1mm a drugi około 1,5mm z zacisku. Ktoś ma jakieś pomysły? Czy czeka mnie wymiana całego zacisku? :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...