vovovoytek Napisano 14 Listopada 2005 Napisano 14 Listopada 2005 Chcę skócić kierownicę i założyć rogi ale nie mogę zdjąć chwytów- jakby przyklejone były. Zna ktoś jakiś sposób? Może do wrzątku rower wrzucić? Czy gięte kiery też się skraca, czy tylko proste?
Ecia Napisano 14 Listopada 2005 Napisano 14 Listopada 2005 Weź strzykawkę i wstrzyknij pod gripy trochę wody - powinny zejść. A co do skracania giętej kiery - to bardzo ostrożnie, żeby ci się potem wszystkie akcesoria zmieściły ... Pozdrówko troskliwe :-) .
mane Napisano 14 Listopada 2005 Napisano 14 Listopada 2005 Według mnie najlepszym sposobem jest wstrzyknięcie odrobiny wody pod chwyty, najlepiej strzykawką i powinny zejść bez większych problemów. Pozdro edit: tośmy się zgrali ;-) dwie podobne odpowiedzi w tej samej minucie :wink:
Schwefel Napisano 14 Listopada 2005 Napisano 14 Listopada 2005 Czy gięte kiery też się skraca, czy tylko proste? Nie ma to znaczenia czy ta prosta czy gięta kiera. Jeżeli czujesz potrzebę skrócenia kiery to się na zastanawiaj.
turim Napisano 15 Listopada 2005 Napisano 15 Listopada 2005 tylko pamiętaj o tym co napisała Ecia. ps. woda jest najlepszym wyjsciem:)
Gość Anonymous Napisano 15 Listopada 2005 Napisano 15 Listopada 2005 Doskonała rada! Dzięki wszystkim za tą wodę. Zeszły gładko. Ciekawe czy teraz po ponownym założeniu woda odparuje spod gumowych chwytów. Guma pary nie przepuści a nie chcę, żeby mi spadały. Przed ponownym nałożeniem musiałem posmarować kierę wodą.
vovovoytek Napisano 15 Listopada 2005 Autor Napisano 15 Listopada 2005 znowu się wylogowało- samo. To powyżej to moje
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Listopada 2005 Mod Team Napisano 15 Listopada 2005 Czasami woda nie pomaga :/ np u mnie woda nie dała rady ale wtedy płyn do mycia naczyń pomaga np ludwik :wink:
Nasher Napisano 15 Listopada 2005 Napisano 15 Listopada 2005 zdecydowanie bardziej polecam jakis plyn do mycia naczy np jakis jak kolega wyzje pisal woda nie paruje spod chwytow i te sie slizgaja po zalozeniu
mmmak Napisano 15 Listopada 2005 Napisano 15 Listopada 2005 najlepszym wyjsciem jest wstrzykniecie minimalnej ilości WD-40 schodzi elegancko i jak bedziesz zakładał to tez WD-40 bo ma własciwosci wulkanizujace i sie chwyty nie beda obracac jak wyschnie patent ten dostałem u siebie w serwisie bo tez zawsze sie męczyłem - i naprawde to działa
Sand Napisano 15 Listopada 2005 Napisano 15 Listopada 2005 Woda z mydlem , normalnie to bylo chyba niemozliwe zdjecie moich chwytow , po podlaniu woda zajelo mi to 20 minut ..... tak cholerstwo trzymalo ,a mowie tu tylko jednym ( potrzebowalem klamke zdjac ) :shock:
vovovoytek Napisano 15 Listopada 2005 Autor Napisano 15 Listopada 2005 jak nie wyschnie mi do jutro, to zdejmę chwyty, wysuszę suszarką do włosów i spryskam WD 40
gruczniak Napisano 16 Listopada 2005 Napisano 16 Listopada 2005 Nie próbowałem wd40. Od zawsze używam odrobinki spirytusu, odparowuje natychmiast po założeniu.
Bizon Napisano 16 Listopada 2005 Napisano 16 Listopada 2005 Ja używam ludwika do sciąganie .Ale na ludwiku nie polecma zakładać rączka może się kręcić nawet kilka dni.Do zakładanie lakier do włosów
stasiek Napisano 16 Listopada 2005 Napisano 16 Listopada 2005 A to źle jak się rączka kręci :?: Ja mam z gąbki i obydwie się w miarę luźno kręcą. na razie jakoś mi to nie przeszkadza.
szakq Napisano 16 Listopada 2005 Napisano 16 Listopada 2005 A to źle jak się rączka kręci dopuki masz rogi i Cie to nie denerwuje to jeszcze pol biedy ale jak nie masz rogow to juz sie niebezpiecznie zaczyna robic...chociarz moim zdaniem zadne grpiy nie powinny sie krecic na kierze no moze poza gripshiftami
Bizon Napisano 16 Listopada 2005 Napisano 16 Listopada 2005 Mi osobiście się bardzo źle jeździ jak się kręcą rączki.Po pierwsze denerwuje mnie to ,po drugie źle mi się jeździ a po trzecie niebezpicznie tak
mmmak Napisano 16 Listopada 2005 Napisano 16 Listopada 2005 poważnie spróbujcie z tym wd-40 chwila po spryskaniu - przy zakładaniu-(oczywiscie mała iloscią chwytu nie da sie ruszyć)
vovovoytek Napisano 16 Listopada 2005 Autor Napisano 16 Listopada 2005 Chyba najbardziej przemawia do mnie spirytus- szybko odparuje. Co do WD-40- jeśli ma mieć działanie "wulkanizacyjne" to potem może będę miał kłopoty z ponownym zdjęciem chwytów. Być może będę obcinał kierę kilka razy- najpierw odrobinę, potem trochę pojeżdże i znowu. Jak od razu obetnę za dużo- to kiera do wyrzucenia. Cała zabawa będzie więc wymagała kilkukrotnego zdjęcia i założenia chwytów. Poza tym wolę zapach spirytusu niż WD-40
szakq Napisano 16 Listopada 2005 Napisano 16 Listopada 2005 no i nie zapominajmy ze jak spirytusu troche zostanie to drinka mozna sporzadzic a z WD40 bedzie dziwny w smaku
Wilku Napisano 16 Listopada 2005 Napisano 16 Listopada 2005 no i nie zapominajmy ze jak spirytusu troche zostanie to drinka mozna sporzadzic a z WD40 bedzie dziwny w smaku przynajmniej nam zakonserwuje wątrobe
DamianYukon Napisano 9 Grudnia 2005 Napisano 9 Grudnia 2005 witam mam pytania co do skracania gripów?Macie jakies specjalne sposoby? czy tniecie nozyczkami normalnie? :-P bo musze moje skrocic bo chce rogi zalopzyc i niewiem jak je uciac zeby byly ladnie prosto uciete:)
Rafaello Napisano 9 Grudnia 2005 Napisano 9 Grudnia 2005 Tnij nożykiem, najlepiej takim do tapet z szerokim ostrzem Rafaello
vovovoytek Napisano 9 Grudnia 2005 Autor Napisano 9 Grudnia 2005 Nektórych gripów nie należy skracać, zdarzają się gripy obszyte materiałem, który będzie się strzępił po przycięciu. Chodzi głównie o ultralekkie modele wykonane z różnych pianek itp. A typowe chwyty wykonane z jednolitego tworzywa plastiko- lub gumo-podobnego to nożyk do wykładzin jest ok. Chwyty są w środku puste i dlatego wcale niełatwo je równo przyciąć. Można spróbować piłką do metalu z brzeszczotem o b. drobnych ząbkach. Do chwytów z miękkich pianek /jednorodnych, nieobszywanych/ użyłbym chyba po prostu nożyczek.
karolyfer Napisano 9 Grudnia 2005 Napisano 9 Grudnia 2005 Ja przycinałem na kierownicy i jak nie zrobisz tego "na chama" to kierownica nie powinna się porysować. Na mojej nie ma śladów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.