Skocz do zawartości

[Przerzutka] Sram 3.0 - jak wyregulować.

Selif

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Elo baza.

Nie znalazłem podobnego tematu, jeżeli takowy jest... to..

Ale lepiej zacznijmy pod początku. (Nie musisz tego czytać ->) Straciłem 2 haki z aluminium, mówię dobra, zdarza się. Więc zainwestowałem w hak stalowy który.. wygiąłem w 10 minut ( http://www.pinkbike.com/photo/6166031/ ). Od tego czasu mam pewnie wątpliwości. Przy tym wypadku straciłem też starą krzywą przerzutkę Shimano Acera. Postanowiłem, że to jest winowajca wygięcia haku.

Teraz kupiłem przerzutkę Sram 3.0, która przyznam, wygląda solidnie, ale trochę ubogo.

Miał ktoś styczność z tą przerzutką i wie jak ją wyregulować, abym nie stracił haku i reszty rzeczy w 15 minut?

Napisano

przede wszystkim naped czyscimy aby lancuch sie nie kleil do kolek przerzutki i zebow kasety. regulacja tak samo jak w shimano. dwie srobki i kat opasania kasety. nic wiecej sie nie da ustawic. biegi musza gladko wchodzic i schodzic.

Napisano

Witam!

Pozwolicie, że się doczepię do tematu. Proszę tylko się ze mnie nie śmiać. Mam problem z regulacją przerzutek ( Shimano Tourney). Wiecie o co chodzi, po prostu np. z 2 nie chce wskoczyć na 1 itd. Może ktoś z was mi pomóc i powiedzieć jak skutecznie wyregulować te przerzutki ,żeby działaby tak jak należy...

PS Nigdy wcześniej tego nie robiłem, dlatego się z tym zwracam do was :icon_confused:

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Panowie

na Forum jest ogromny temat poświęcony regulacji przerzutek wszelkiej maści. Proszę skorzystać z wyszukiwarki.

Temat zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...