Selif Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 Elo baza. Nie znalazłem podobnego tematu, jeżeli takowy jest... to.. Ale lepiej zacznijmy pod początku. (Nie musisz tego czytać ->) Straciłem 2 haki z aluminium, mówię dobra, zdarza się. Więc zainwestowałem w hak stalowy który.. wygiąłem w 10 minut ( http://www.pinkbike.com/photo/6166031/ ). Od tego czasu mam pewnie wątpliwości. Przy tym wypadku straciłem też starą krzywą przerzutkę Shimano Acera. Postanowiłem, że to jest winowajca wygięcia haku. Teraz kupiłem przerzutkę Sram 3.0, która przyznam, wygląda solidnie, ale trochę ubogo. Miał ktoś styczność z tą przerzutką i wie jak ją wyregulować, abym nie stracił haku i reszty rzeczy w 15 minut?
onkiel Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 przede wszystkim naped czyscimy aby lancuch sie nie kleil do kolek przerzutki i zebow kasety. regulacja tak samo jak w shimano. dwie srobki i kat opasania kasety. nic wiecej sie nie da ustawic. biegi musza gladko wchodzic i schodzic.
David97 Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Witam! Pozwolicie, że się doczepię do tematu. Proszę tylko się ze mnie nie śmiać. Mam problem z regulacją przerzutek ( Shimano Tourney). Wiecie o co chodzi, po prostu np. z 2 nie chce wskoczyć na 1 itd. Może ktoś z was mi pomóc i powiedzieć jak skutecznie wyregulować te przerzutki ,żeby działaby tak jak należy... PS Nigdy wcześniej tego nie robiłem, dlatego się z tym zwracam do was Pozdrawiam
Mod Team mrmorty Napisano 13 Marca 2011 Mod Team Napisano 13 Marca 2011 Panowie na Forum jest ogromny temat poświęcony regulacji przerzutek wszelkiej maści. Proszę skorzystać z wyszukiwarki. Temat zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.