Skocz do zawartości

[Rama] Accent Tormenta vs El Nino

matisnysa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie prosiłbym o doradzenie co wybrać. Jedna i druga rama mi się bardzo podoba. Mam 185cm wzrost i ważę 70kg. Warto dopłacić do El Nino czy tańsza Torumenta jest równie dobra ? Może skusić się na Level A2 z amorkiem ? Chcę zacząć swoją przygodę z XC i składam 1 rower. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Napisano

Sam używam El Nino od roku, oprócz wagi nie mogę powiedzieć o niej złego słowa, świetna sztywność, jakość wykonania - waga 1.95 wraz ze sterami zważone, dla jednych może to być przeszkoda ale nie dla mnie. Co do ramy Level A2 - nie polecam jak wszystkie starsze ramy Krossa(o nowych się nie wypowiadam bo nie miałem z nimi styczności)są strasznie plastyczne, przy v-kach tylni trójkąt w każdej ramie tej firmy rozgina się niemiłosiernie, słaba sztywność boczna, plusem jest waga 1.55 kg, lecz przy takich minusach raczej nie polecam. O Toenecie się nie wypowiadam bo nie miałem z nią styczności. Z moje strony polecam El Nino.

Napisano

Również polecam El nino, chociaż najważniejsze, zeby rama pasowała pod Ciebie i Twój styl jazdy. Ja złożyłem na niej rower. Jeżdzę bardzo dużo. Brałem udział w wyścigach na orientację na tej ramie (1 miejsce) w jakiejs tam kategorii, juz nie pamietam :-) Zjeździłem parki narodowe na nizinach i góry, pagórki na zachód i płn Krakowa. Rama spisuje się bardzo dobrze. Na jakość jeżdzenia, jak pewnie wiesz, bardzo duży wpływ ma budowa koła, zwłaszcza dobre piasty i o nich pomyśl po zakupie ramy.

Pozdrawiam :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...