pentagramsss Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 Witam W mojej oponie(jednej) mam dziwny wentyl. Żeby napąpować napompować, trzeba użyć przerobionego wężyka i dwóch osób.... Zasada pompowania polega na tym że jedna osoba przyciska wężyk a druga pompuja(żeby można było pompować trzeba wężykiem wcisnąć taki cycek i lekko poluzować taką nakrętkę). Nie wiem jaki to jest rodzaj wentyla. Może Wy wiecie? Jaki wężyk kupić do tego wentyla? Może trzeba od razu kupić nową pompkę? Pozdrawiam
premier2 Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 Prawdopodobnie jest to Presta, sądząc po opisie. Wystarczy skorzystać z tego: LINK Do tego rodzaju wentyla są odpowiednie pompki, lub pompki z możliwością używania z różnymi rodzajami wentyla...
pentagramsss Napisano 12 Marca 2011 Autor Napisano 12 Marca 2011 można ten wentyl zmienić? Są odpowiednie końcówki(wężyki) do pompowania tego?
andi333 Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 kup sobie coś takiego http://www.wkreceni.pl/weldtite-przejsciowka-do-zaworu-z-presty-na-schredera-o_538.html i bedzie git w kazdym rowerowym dostaniesz.
premier2 Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 Czy korzystanie z Google naprawdę boli?? A podobno to pokolenie nazywa się dziećmi Neostrady... GOOGLE przejściówka EDIT na PW wspominałem Ci już o wynalazku zwanym wyszukiwarką forum? Przejściówka
pentagramsss Napisano 12 Marca 2011 Autor Napisano 12 Marca 2011 Nie wiedziałem jak normalny wentyl się nazywa dlatego pytałem. WIedziałem że na pewno istnieją przejściówki ale czy są osobno bez wężyka też pytałem:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.