rowerzysta90 Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 mam problem z hamulcem hydraulicznym przednim, mianowicie gdy jest suchy hamuje słabo, jednak wystarczy trochę wody, śniegu i już hamuje świetnie, myslałem że wina może leżeć w lekko zatłuszczonych klockach/tarczy odtłuściłem w ludwiku porządnie i niestety dalej jest tak samo czy mogę zrobić coś jeszcze oprócz wymiany klocków? jakie klocki teraz mam nie wiem, hamulec kupiłem używany, jeszcze jest około 60% okładziny
Grand231 Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 Pożycz do kogoś klocki i zobacz czy będzie się tak dalej działo - z tego co piszesz wina leży na 99% w klockach, dlatego polecam wymianę. Koszt takiej operacji nie jest duży a zyskasz święty spokój.
border Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 zamiast pożyczać klocki możesz tez pożyczyć od kogoś rower i pozamienić w rowerach przednie koła i sprawdzić na którym hamuje słabo a na którym dobrze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.