Skocz do zawartości

[hamulec hydrauliczny] jaki do 250zł ?

90Pepek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Rozglądam się za kupnem tylnego hamulca hydraulicznego. Aktualnie posiadam przód i tył Juicy 5, jednak tył wysiadł ... coś go zrzera(na korpusie), poci się, aby zablokować koło musze klamką docisnąć praktycznie do samej kierownicy. Regulacje nic nie dały :( Dostałem propozycje w sklepie hamulców tektro draco, oraz Shimano Deore. Co ewentualnie możecie o nich powiedzieć ?

Proszę o jakieś propozycje tynlego hamulca hydraulicznego, cena DO 250zł. Moja waga waha się 75 - 80kg. Jeżdżę w trybie mieszanym ( płaski, górki, żwirki, piaski i co popadnie po drodze :P )

Z góry dziękuję za nadesłane propozycje i opinie na temat danych hamulców :)

• Mod Team
Napisano

Aktualnie posiadam przód i tył Juicy 5, jednak tył wysiadł ... coś go zrzera(na korpusie), poci się, aby zablokować koło musze klamką docisnąć praktycznie do samej kierownicy.

Regulacje nic nie pomogą - prawdopodobnie owe pocenie się to wyciekający płyn hamulcowy. Konsekwencją tego wycieku jest zapowietrzony hamulec, który nie ma prawa działać prawidłowo.

Pogadaj z Andrew, być może za mniejsza kwotę naprawi Twój hamulec.

Napisano

ze swojego doświadczenia mogę polecić magurę louise, jestem trochę cięższy od Ciebie a hamulec bardzo dobrze sobie radzi, hamulec razem z tarczą i klockami kupiłem za 110zł wiec spokojnie zmieścisz sie w budżecie :)

jednak wcześniej spróbuj naprawić te co masz, najtańsza opcja

Napisano

Może się okazać, że części razem z robocizną wyjdą prawie tyle ile chcesz przeznaczyć na nowe hamulce, więc najlepiej kup sprawne a te sprzedaj.

Napisano

problem w tym że odpowietrzany był kilka razy :( fakt że w tamtym sezonie ale z problemem borykam się już od zeszłego roku :(

byłem w parunastu sklepach, panuje ogólnie opinia że jak coś się zepsuje w juicy 5 i nie są to widoczne kłopoty to ciężko je naprawić :(. Fakt, świetnie pracowały jednak po upadku szlag je trafiał.

Też myśle że brak ciśnienia czy płynu no ale nie można zakleić tak poprostu dziury ? chyba że się mylę.

jak można skontaktować się z wspomnianym człowiekiem Andrew'em ?

ukaniex, też tak mi się wydaje że chyba czas na zmiany jednak warto spytać właśnie na takim forum :)

czekam na dalsze propozycje, pomysły, oferty itd :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...