90Pepek Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 Witam. Rozglądam się za kupnem tylnego hamulca hydraulicznego. Aktualnie posiadam przód i tył Juicy 5, jednak tył wysiadł ... coś go zrzera(na korpusie), poci się, aby zablokować koło musze klamką docisnąć praktycznie do samej kierownicy. Regulacje nic nie dały Dostałem propozycje w sklepie hamulców tektro draco, oraz Shimano Deore. Co ewentualnie możecie o nich powiedzieć ? Proszę o jakieś propozycje tynlego hamulca hydraulicznego, cena DO 250zł. Moja waga waha się 75 - 80kg. Jeżdżę w trybie mieszanym ( płaski, górki, żwirki, piaski i co popadnie po drodze ) Z góry dziękuję za nadesłane propozycje i opinie na temat danych hamulców
Bugatti Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 Z nówek to tylko deore, tektro odpuść sobie, są jeszcze trójeczki http://allegro.pl/hamulec-hydrauliczny-avid-juicy-3-przod-tyl-i1484751030.html , ale uchodzą za awaryjne, a jakby dołożyć 50zł to masz piątki.
Mod Team durnykot Napisano 12 Marca 2011 Mod Team Napisano 12 Marca 2011 Aktualnie posiadam przód i tył Juicy 5, jednak tył wysiadł ... coś go zrzera(na korpusie), poci się, aby zablokować koło musze klamką docisnąć praktycznie do samej kierownicy. Regulacje nic nie pomogą - prawdopodobnie owe pocenie się to wyciekający płyn hamulcowy. Konsekwencją tego wycieku jest zapowietrzony hamulec, który nie ma prawa działać prawidłowo. Pogadaj z Andrew, być może za mniejsza kwotę naprawi Twój hamulec.
rowerzysta90 Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 ze swojego doświadczenia mogę polecić magurę louise, jestem trochę cięższy od Ciebie a hamulec bardzo dobrze sobie radzi, hamulec razem z tarczą i klockami kupiłem za 110zł wiec spokojnie zmieścisz sie w budżecie jednak wcześniej spróbuj naprawić te co masz, najtańsza opcja
olomaster Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 a może wysłać tą zepsutą piątke do mistrza Andrewa? oops. nie zuważyłem posta durnykot'a
ukaniex Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 Może się okazać, że części razem z robocizną wyjdą prawie tyle ile chcesz przeznaczyć na nowe hamulce, więc najlepiej kup sprawne a te sprzedaj.
90Pepek Napisano 12 Marca 2011 Autor Napisano 12 Marca 2011 problem w tym że odpowietrzany był kilka razy fakt że w tamtym sezonie ale z problemem borykam się już od zeszłego roku byłem w parunastu sklepach, panuje ogólnie opinia że jak coś się zepsuje w juicy 5 i nie są to widoczne kłopoty to ciężko je naprawić . Fakt, świetnie pracowały jednak po upadku szlag je trafiał. Też myśle że brak ciśnienia czy płynu no ale nie można zakleić tak poprostu dziury ? chyba że się mylę. jak można skontaktować się z wspomnianym człowiekiem Andrew'em ? ukaniex, też tak mi się wydaje że chyba czas na zmiany jednak warto spytać właśnie na takim forum czekam na dalsze propozycje, pomysły, oferty itd :]
olomaster Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 kontakt do Andrew'a : http://www.forumrowerowe.org/topic/80935-serwis-serwis-hamulcow-hydraulicznych-avid-formula-shimano-hayes/ Wielce polecam (Sprawdzał i serwisował moje j7)
Jogurcik Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 SLX 2009 kosztuje 245zł przedni 255 tylny i myslę, że nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.