Skocz do zawartości

[hamulce] Formula B4 SL Magnesium

KosteQ

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając allegro.pl zaciekawiły mnie jedne hamulce.

http://allegro.pl/hamulce-formula-b4-sl-magnesium-tarcze-tytanowe-i1484185564.html

Miał ktoś kiedykolwiek styczność z nimi? Jeśli tak to czy jakoś działają?

Dało by radę gdzieś dokupić takie kable i końcówki czy każdy/prawie każdy model Formuli podejdzie?

Wygląd mają nie za bardzo ciekawy ale całkiem fajnie ważą no i rodzynek :)

Powiem szczerze że pierwszy raz spotkałem takie hamulce.

Na pierwszy rzut oka, wbrew opisowi na nowe nie wyglądają - zaciski i klamki są brudne, widać ślady użytkowania. Za tą kwotę wg mnie nie warto tym bardziej, że za 172 euro masz nowe Formule Oro Puro prosto z fabryki: http://store.formula-brake.com/items/brake-set-oro-puro hamulce wg recenzji rewelacyjne. Wysyłka do PL 20euro.

Tak dla porównania, u Gregorio swego czasu jeden hamulec kosztował przeszło 1000zł... :)

A na B4 jeździ krzysiekmz i parę osób na lb, poszukaj :)

Niby jeszcze moje XTRy 970 działają super (nie na tarczach Ashimy) no oprócz klamek bo się luzy zrobiły(przez które też myślę o wymianie) ale powoli myślę żeby jakoś w sezonie na coś innego zmienić. XTRy mi bardzo pasują ale nie należą do tych super lekkich i chciał bym spróbować coś innego.

Marzą mi się R1 ale cena jest trochę zaporowa jak dla mnie. Oro Puro wydają się dosyć fajnie.

Chyba że jeśli odpowiadają mi te które mam to zostawić je i ewentualnie wymienić klamki żeby luzów nie było.

Na pierwszy rzut oka, wbrew opisowi na nowe nie wyglądają - zaciski i klamki są brudne

nie są brudne :P

no może troszeczke.

one są tak pomalowane.

najgorsze w magnezowych B4 jest to że ich nie kupiłem. niedawno na e-bay sprzedał się komplet za ok 180pln+przesyłka :sick:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...