Skocz do zawartości

[armortyzator] Dirt jumper 3 - problem z tłumieniem.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam DJ3 z 2003 roku, ciągle są w nim problemy z tłumieniem, a mianowicie prawie wcale nie chodzi podczas jazdy. Wymiany oleju pomagają na niedługo. Jak to naprawić?

Napisano

Po pierwsze czy masz dobrze dobrane ciśnienie?

Po drugie co to znaczy nie chodzi?Jest za twardy?Nie powraca?

Po trzecie czy robiłeś full serwis z wymianą uszczelek?

Napisano

jest twardy ważę 85 -90kg. Serwisu nie robiłem bo się na tym nie znam:/

Dużo kosztuje taki serwis? DJ3 z 2003 roku jest w ogóle dobrym amorem?

Napisano

Ale masz dobrze dobrane ciśnienie, jeśli jest twardy spuść trochę powietrza i wtedy spróbuj.W pierwszym poście pisałeś, że olej był zmieniany, a teraz piszesz, że nie miał serwisu.Jeśli nie miał serwisu od nowości to zrób go jak najszybciej.Serwis nie powinien kosztować więcej niż 150zł.To czy dj3 jest dobry zależy od tego jaki masz rower i jak jeździsz?

Napisano

Ale masz dobrze dobrane ciśnienie, jeśli jest twardy spuść trochę powietrza i wtedy spróbuj.W pierwszym poście pisałeś, że olej był zmieniany, a teraz piszesz, że nie miał serwisu.Jeśli nie miał serwisu od nowości to zrób go jak najszybciej.Serwis nie powinien kosztować więcej niż 150zł.To czy dj3 jest dobry zależy od tego jaki masz rower i jak jeździsz?

tzn olej mi, taki typ zmieniał i tyle z tego było spróbuje te powietrze zmienić 150zł za serwis to dość dużo. (jak by co powietrze można zwykłą pompką dopompować?)

Generalnie to po lesie sobie jeżdżę, lub po jakiś innych takich trasach.

Napisano

Żeby dopompować powietrze potrzebna jest specjalna pompka do amortyzatorów.Poza tym ja na twoim miejscu bym go rozebrał,oczyścił ,wszystko przesmarował i sam wymienił olej.Jest pare poradników w internecie , tylko trzeba poszukać.No chyba że naprawde się boisz że coś zepsujesz to pozostaje ci zbierać kase.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...