ktoto Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Witam, od niedawna mam problem z amortyzatorem Fox 32 F100 RL. Na prawej goleni zbiera się płyn podejrzewam ,że to może być olej ;( W sprawie budowy amorków jestem zielony więc nie chciałbym wyciągać pochopnych wniosków. Mógłby mi ktoś pomóc ,co mam z tym zrobić?Oddać do serwisu? Dodam ,że gwarancja przepadła parę miesięcy temu ;/ Zdjęcie jak to wygląda Pozdrawiam
M333 Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Gwarancja, gdyby jeszcze była, wg mnie nie obejmuje takich defektów. Konieczna wymiana uszczelek olejowych. Możesz zrobić to sam bądź zlecić serwisowi. Przy okazji takiego remontu zmienić pewnie trzeba będzie olej. Koszty: uszczelki (łącznie z kurzowymi) ok 100-150zł, robocizna pewnie jakieś 100zł. Z ciekawości zapytam. Jaki jest przebieg amortyzatora?
stefan2810 Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Po 3000km. nie powinno być takiego wycieku, no ale jak widać zdarza się. Co może być przyczyną?
ktoto Napisano 11 Marca 2011 Autor Napisano 11 Marca 2011 Sam się dziwie ,że takie coś się stało... Rower przez zimę w pokoju trzymany ,zawsze był zadbany... Więc pewnie jakaś wada techniczna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.