nadolwroc Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Cześć, Ostatnio odpowietrzyłem sobie swojego Deore XT BR-M756. Wszystko fajnie, tylko zalałem DOT'em a nie mineralem i po zorientowaniu się spuściłem cały DOt z układu i chciałem wyczyścić układ i zalać mineralnym. Z racji tego, że ten hebel jest nierozkładalny, udało mi się tylko wyciągnąć 1 tloczek wyczyścić cylinderek i potem zalać cały układ na nowo LHM'em plus. Tylko mam problemik, bo hebel słabo hamuje. O co kaman? Czy może to być inna wina niż źle odpowietrzony układu i nieodtłuszczona tarcza??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Napisz do Andrewa na PW on powienien wiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nadolwroc Napisano 12 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 mam jeszcze jedno pytanie: czy istnieje jeszcze jakas inna metoda, aby wyciagnac tloczki oprocz wypychania ich w zalanym ukladzie oraz oprocz proby z kompresorem? Probowalem obu i nic. W zalanym ukladzie tloczki troche sie wysuwaja, ale po puszczeniu klamki wracaja na dawne miejsce?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.