TriggaHappy Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Chciałbym wymienić śruby przy adapterach zacisku hamulca, przy tarczy hamulcowej oraz w mostku - na tytanowe. I moje poszukiwania od razu natrafiły na ten sklep http://vincere.pl/sklep/. Powiedcie coś o tym sklepie/firmie a raczej o śrubkach które mają w ofercie np te do tarczy hamulcowej http://vincere.pl/sklep/index.php?p25,sruba-m5x10-torx-blue-lbs-precision-ti-bolts .Takie ceny za jedną śrubke są dość spore biorąc pod uwage to że wymienia sie komplet czyli 12 śrub na obie tarcze,8 śrub na oba adaptery i jeszcze śruby w mostku. Czy są one warte swojej ceny ? Mam jeszcze prośbe. Otóż nie chciałbym się pomylić przy kupowaniu - jakiego rozmiaru śruby mam kupić do mocowania adaptera do zacisku oraz do ramy? M6 15 lub 20mm ? I jakie śruby są w mostku bo wyglądają na większe. Chodzi mi o te dwie które trzymają kierownicę. Z góry dzięki za odp.
Mod Team Pixon Napisano 11 Marca 2011 Mod Team Napisano 11 Marca 2011 Weź suwmiarkę i zmierz. Nikt na odległość nie powie Ci jaką masz średnicę, bo niby jak? - z fusów.
TriggaHappy Napisano 11 Marca 2011 Autor Napisano 11 Marca 2011 Jakbym miał to bym zmierzył Wszystkie śruby są standardowych rozmiarów, tylko właśnie nie wiem czy przy adapterach jest m5 czy m6. I nie wiem jakie są przy mostku.
Mod Team Pixon Napisano 11 Marca 2011 Mod Team Napisano 11 Marca 2011 mostek M6 adaptery M6 (chyba, czekaj na inną odpowiedź)
PiPoLiNiO Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Jakbym miał to bym zmierzył Wszystkie śruby są standardowych rozmiarów, tylko właśnie nie wiem czy przy adapterach jest m5 czy m6. I nie wiem jakie są przy mostku. Sklep polecam. W hamulcach i adapterach masz M6 15mm. W avid gdzie masz regulacyjne podkładki, będą dłuższe śruby. A jaki masz mostek? Bo tego nikt nie wie...
TriggaHappy Napisano 11 Marca 2011 Autor Napisano 11 Marca 2011 W mostku jest chyba M8 bo zdecydowanie grubsza niż w adapterach, innej opcji nie widze. Czyli M6 w adapterach a do tarcz M5. Dzieki za pomoc i sory za zamieszanie
Mod Team Pixon Napisano 11 Marca 2011 Mod Team Napisano 11 Marca 2011 Ano widzisz, u mnie jest M6 w mostku. Dlatego lepiej pójdź z tym śrubami do sklepu niech Ci zmierzą.
Mod Team Puklus Napisano 13 Marca 2011 Mod Team Napisano 13 Marca 2011 W mostku jak masz 2 sruby to bedzie m5, truvativ XR ma m6, adapter hamulca tez ma m5 przynajmniej u mnie.
ukaniex Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Jaki masz mostek? Dziwi mnie ten rozmiar śruby.
kenjisan Napisano 14 Marca 2011 Napisano 14 Marca 2011 Ciężko uwierzyć w M8 przy mostku. Takiej śruby używa się często do mocowania stopki w mieszczuchach.
TriggaHappy Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Napisano 13 Kwietnia 2011 Co do mostka to był to jakiś no-name. Napisałem "był" ponieważ chwilę temu go wymieniłem, teraz Jest NS Quark Pro 2011 i 4 śruby M6 przy kierownicy. Zdjęcie poniżej jeśli ktoś nie wierzył w śruby M8: A co do śrub przy zaciskach, adapterach i tarczach - wszystkie już dawno wymienione na tytanowe:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.