Skocz do zawartości

[Śruby] Wymiana śrub na tytanowe

TriggaHappy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym wymienić śruby przy adapterach zacisku hamulca, przy tarczy hamulcowej oraz w mostku - na tytanowe. I moje poszukiwania od razu natrafiły na ten sklep http://vincere.pl/sklep/. Powiedcie coś o tym sklepie/firmie a raczej o śrubkach które mają w ofercie np te do tarczy hamulcowej http://vincere.pl/sklep/index.php?p25,sruba-m5x10-torx-blue-lbs-precision-ti-bolts .Takie ceny za jedną śrubke są dość spore biorąc pod uwage to że wymienia sie komplet czyli 12 śrub na obie tarcze,8 śrub na oba adaptery i jeszcze śruby w mostku. Czy są one warte swojej ceny ? Mam jeszcze prośbe. Otóż nie chciałbym się pomylić przy kupowaniu - jakiego rozmiaru śruby mam kupić do mocowania adaptera do zacisku oraz do ramy? M6 15 lub 20mm ? I jakie śruby są w mostku bo wyglądają na większe. Chodzi mi o te dwie które trzymają kierownicę.

Z góry dzięki za odp.

Napisano

Jakbym miał to bym zmierzył :) Wszystkie śruby są standardowych rozmiarów, tylko właśnie nie wiem czy przy adapterach jest m5 czy m6. I nie wiem jakie są przy mostku.

Napisano

Jakbym miał to bym zmierzył :) Wszystkie śruby są standardowych rozmiarów, tylko właśnie nie wiem czy przy adapterach jest m5 czy m6. I nie wiem jakie są przy mostku.

Sklep polecam.

W hamulcach i adapterach masz M6 15mm. W avid gdzie masz regulacyjne podkładki, będą dłuższe śruby.

A jaki masz mostek? Bo tego nikt nie wie...

• 5 tygodni później...
Napisano

Co do mostka to był to jakiś no-name. Napisałem "był" ponieważ chwilę temu go wymieniłem, teraz Jest NS Quark Pro 2011 i 4 śruby M6 przy kierownicy. Zdjęcie poniżej jeśli ktoś nie wierzył w śruby M8:

img5503a.jpg

A co do śrub przy zaciskach, adapterach i tarczach - wszystkie już dawno wymienione na tytanowe:

image_url-134078-1302448708.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...