pawelll Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam, planuję na dniach zakup swoich pierwszych butów SPD . I zastanawiam się między wymienionymi w temacie. Spece kosztują 301 zł, Sidi 399 zł. Oba modele w centrumrowerowe.pl. Oczywiście zakup będzie poprzedzony przymiarką, chciałbym poznać Wasze opinie, które buty będą lepszym wyborem. Zależy mi na sztywnej podeszwie i trwałości. Kwestię wygody wyjaśni przymiarka. O Specach czytałem wiele dobrych opinii, Sidi do tej pory nie brałem pod uwagę ze wzgledu na cenę. Pytanie czy warto dokładać do Sidi i dlaczego? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubus88 Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 kupilem dokladnie te spece ostatnio o 2zl taniej hehe. baaardzo przewiewne, 3 rzepy sa na plus, legendy glosza ze wkladki speca oszczedzaja kolana, podeszwa calkiem sztywna choc w shimano nie czulem tak pedalow. nie dodaja jednak w zestawie kolcow do wkrecenia. duzo w nich nie posmigalem ale poki co polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 nie dodaja jednak w zestawie kolcow do wkrecenia. Pewnie dlatego, że buty nie mają miejsca na kołki :c Spece są ok, używam od roku i dają radę, jest dużo tematów na ich temat, wystarczy poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 gdzieś tu był dopiero temat o tych specach. Mam takie, są ok, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 To już lepiej dołożyć 49zł i wziąć Compy Speca. Mają klamrę i kołki. http://www.skiteam.pl/buty-rowerowe/Specialized/Comp-MTB/ Są sztywne i bdb trzymają piętę, przynajmniej moją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 mam te Spece i są naprawdę fajne wygodne - bardzo przewiewne wiec na chłodniejsze dni nie bardzo mimo braku kołków całkiem trwałe !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubus88 Napisano 29 Marca 2011 Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Mój odnośnik te dwie gwiazdki pod czubkiem buta to nie miejsce na kolki? w shimano mialem gwint i wkrecane kolki w tym miejscu, ale czy to nie jest "kolek-ready"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 29 Marca 2011 Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 ja mam starszy model ale jak patrze na stronę ski-team to sa dwa rodzaje sport mtb jedne takie jak w Twoim linku a drugie takie jak ja mam a compy kosztują też 299zł więc chyba lepiej wziąć compy............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.