Skocz do zawartości

[Hamulec] Hayes HFX 9 -jak wyregulować...

fuxiu

Rekomendowane odpowiedzi

hejka mam hfx-a i mam maly problem- klocki sie dziwnie starły(krzywo) i hamulec ciagle trze. jak klocki byly cale to bylo dobrze - zawsze był widoczny luz miedzy tarcza a klockami a tera zjest tak - ze nie da sie wsadzic kola z tarcza tak zeby bylo luźno miedzy klockami - caly czas obciera-wyciagalem klocki i wciskalem tłoczki ale te SYSTEM SOAMOREGULACJI KLOCKOW OD TARCZY cały czas je tak mocnow ściska i zostawia mały odstę miedzy tarcza a klockiem - czy przyczyna moze byc zapowietrzenie hampla czy co ?? bo nie wiem jak sie juz za to zabrać....z ory dzieki za rady

Wydaje mi sie ze majac system samoregulacji klockow - okladziny powinny sie same odpowiednio ulozyc po paru mocnych hamowaniach. Tak jest w avidach - potrzebuja paru mocnych hamowan zeby odpowiednio sie ustawic - mozliwe ze dziala to tak samo w Twoich hayesach.

[ Dodano: 2005-11-15, 14:06 ]

Daj im popalic w terenie - zobacz czy sie ustawia jak trzeba :) . Powinny ....

Nie bede zakldalal nowego tematu. Tylko spytam, wybierajac hamulce wybrali byscie shimano za 275 za sztke czy hayes za 400? Bo mam taki problem, nie wiem ktore wybrac :grin:

Jak sie liczy czlowiek z kasa a chce sie kupic hydraulike - hfx 9 bedzie raczej solidnym wyborem. Nie wiem jak z tym shimano - czytalem tutaj juz pare opinii ze to niezly hampel - moze jakis user "S" Ci poradzi lub odradzi ;) ja o nich nic nie wiem :roll: .

Sam jezeli mogl bym wydac 400zetek na hayesa - wydal bym ta kase bez mrugniecia okiem ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...