fuxiu Napisano 13 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 hejka mam hfx-a i mam maly problem- klocki sie dziwnie starły(krzywo) i hamulec ciagle trze. jak klocki byly cale to bylo dobrze - zawsze był widoczny luz miedzy tarcza a klockami a tera zjest tak - ze nie da sie wsadzic kola z tarcza tak zeby bylo luźno miedzy klockami - caly czas obciera-wyciagalem klocki i wciskalem tłoczki ale te SYSTEM SOAMOREGULACJI KLOCKOW OD TARCZY cały czas je tak mocnow ściska i zostawia mały odstę miedzy tarcza a klockiem - czy przyczyna moze byc zapowietrzenie hampla czy co ?? bo nie wiem jak sie juz za to zabrać....z ory dzieki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 13 Listopada 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Siema pierwsza rada zapoznaj się z tym http://xc-zone.jgc.pl/forum/viewtopic.php?p=3736 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 15 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 niemam tarczówki ale na moje oko to nadmiar płynu hamulcowego masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 15 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Powiedz mi jak można mieć nadmiar płynu bo ja nie roumiem tego :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 15 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Wydaje mi sie ze majac system samoregulacji klockow - okladziny powinny sie same odpowiednio ulozyc po paru mocnych hamowaniach. Tak jest w avidach - potrzebuja paru mocnych hamowan zeby odpowiednio sie ustawic - mozliwe ze dziala to tak samo w Twoich hayesach. [ Dodano: 2005-11-15, 14:06 ] Daj im popalic w terenie - zobacz czy sie ustawia jak trzeba . Powinny .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 16 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 mozliwe ze dziala to tak samo w Twoich hayesach. No, w hayesach jest tak samo. Powinno się rozepchać tłoczki, założyć koło, zacisnąc klamke i powinny sie same ustawić. U mnie to działa, u fuxiu'a widać nie za bardzo :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość soce Napisano 16 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Nie bede zakldalal nowego tematu. Tylko spytam, wybierajac hamulce wybrali byscie shimano za 275 za sztke czy hayes za 400? Bo mam taki problem, nie wiem ktore wybrac :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 16 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 A jakie modele tego shimano i hayesa ?? Bo cena to malo mowi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość soce Napisano 16 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Shimano to deore 525 a hayesy to HFX 9 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 17 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Jak sie liczy czlowiek z kasa a chce sie kupic hydraulike - hfx 9 bedzie raczej solidnym wyborem. Nie wiem jak z tym shimano - czytalem tutaj juz pare opinii ze to niezly hampel - moze jakis user "S" Ci poradzi lub odradzi ja o nich nic nie wiem :roll: . Sam jezeli mogl bym wydac 400zetek na hayesa - wydal bym ta kase bez mrugniecia okiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cath Napisano 27 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 prawdopodonie cały zacisk nie był ustawiony idelanie równolegle do tarczy. Może i nawet ustawiłes dobrze ale nie dokręciłeś za mocno. Zacisk przestawił się lekko co spowodowało nie równe ścieranie klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.