Gość Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 Mam do Was pytanie, w zasadzie do użytkowników tego Dampera X-Fushion O2PVA. On ma 4 stopniowo regulowaną platformę. Jakie są Wasze wrażenia z jazdy na nim. Jak się sprawuję. Sama firmę znam, używam ich dampera ale bez platformy. Czy da się wyłączyć całkowicie platformę czy na pozycji minimum jest zawsze aktywna? Mam okazję wziąć tanio, zdjętą z roweru. Mam na podjęcie decyzji 2 tygodnie
Gość Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 A skad ta wiadomosc o 4 stopniowej regulacji PV ? Czym sie reguluje podkladakmi w srodku? Nie pomyliles z O2PVA ?
Gość Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 Tak sie pisze z komórki właśnie. Oczywiście jest błąd. Proszę moderatora o poprawę. sent from my android using Tapatalk
Gość Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 Znaczy chodzi o PVA? Na nim nie jezdzilem,RPV rozbieralem kilkukrotnie do ostatniej srubki.Czulosc dla mnie rewelka,w ERT Ghosta chodzi bardzo czule,sama zawiecha chodzila wyrazniej czule niz GT z Foxem RP3,czy to wina zawiechy czy dampera nie wiem.Wyraznie mozna modulowac czulosc dampera olejem,juz zmiana wartosci 2.5WT jest wyczuwalna,zmiana o 5 juz bardzo.Damper jest dosc progresywny i nie przelatuje po calym skoku jak Foxy,co mnie odpowiada.Jak cos tam chcesz wiedziec to pytaj.Czy aby zreszta nie miales wlasnie tego?
Gość Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 No własnie nie. Może i sie przymierzam do platformy właśnie. Ale juz wiem że X-Fushion O2PVA ma zawsze włączona platformę, jak jest na minimum to i tak ma włączoną. Nie wiem czy mi o to chodzi. Nie jestem pewien, ale Fox 32ka ma chyba całkowite wyłączenie.
Gość Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 No u mnie jest PV zawsze wlaczona i wzrasta razem z tlumieniem jak krecisz.Dosc fajnie ,ale nie definitywnie eliminuje bujanie, czyli jestes w stanie rozbujac jak krecisz mlynek.Co do czulosci,to kolega z RSem /co tam bylo przed Monarchem?/ stwierdzil, ze to bardzo jest czule.Ja osobisie,jestem na tyle powalony,ze chetnie wzialbym najnowsza konstrukcje X-Fusiona niz Foxa.Dlaczego? Bo tak mam.
Gość Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Ja tam się nie upieram czy Fox, RS, czy X-Fushion. U mnie działa i buja X-Fushion. Chciałbym po prostu zebrać opinie. Prawdopodobnie dużo osób na nim nie jeździ.
Gość Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 napisz na forum EMTB do "carlos40i4" , On uztykowal, badz dalej uzytkuje Fuzje bodajze w specu.Cos Ci skrobnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.