Skocz do zawartości

[rower]Mbike renegade 0.4 czy level a2 xt

kubaszwiecLBK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Tak wiem,było tego na forum tego już pełno,ale cóż,konkretnej odpowiedzi nie znalazłem.

No więc moje pytanie dotyczy tego co będzie lepsze Mbike renegade 0.4

http://allegro.pl/mbike-renegade-0-4-wyprzedaz-lublin-i1493911701.html U mnie w mieście jest on za 1449zł (będzie rabacik :D)

Czy może lepiej zamawiać takiego levela

http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-super-gratis-zobacz-i1496261861.html

około 3 lata ostro jeździłem hexagonem v6,jest już zajechany jak siodło lacky-lucka xDD,wszystko trzeszczy przeskakuje itp.Może w hexagona inwestować??ale bardziej jestem za nowym.Czy może coś składać do 1500zł ale chyba nic fajnego nie złożę.Co najlepsze to że jak na razie mam 155cm wzrostu a hexagon ma rame 19 :D i jeździło mi się dobrze ;) Więc nowy rower też brałbym w 19'

Mówcie co myślicie,może jakieś inne propozycje do 1500???

Pozdrawiam!

Napisano

Biorąc pod uwagę parametry techniczne lepszy jest Kross. Ma lepszy amortyzator,napęd, hamulce hydrauliczne co prawda podstawowej klasy ale to już jest wyjście do zamontowania w przyszłości lepszych. Możesz też rozważyć złożenie roweru na bazie starej ramy za te 1500, zależnie od jej stanu. Kupić lepszy amor, np. Raidona i lepszy osprzęt. Ale to już wymaga podliczenia kosztów...

Napisano

Myślę że najlepszy chyba byłby ten level.Na tej ramie mógłbym chyba coś tam złożyć.Najpierw ramę pomalowałbym proszkowo na jakiś kolor.Wtedy myślę że koła sa ok ;)(te same co w levelu)

Przerzutka tył-xt-130zł

Przerzutka przód- xt-129zł

Kaseta chyba xt-200zł

Hample,wrzuciłbym chyba avid single digit 5 x2-159zł

Łańcuch xt-110zł

Klamkomanetki lx-165zł

Pedały chyba najtańsze shimano spd-100zł

Tutaj mamy 993zł Pozostaje 500zł

a gdzie stery,suport,amor,korba,siodełko i inne,jakieś rogi,pancerze itp. ;/;/;/

Pozdro!

Napisano

Wszystko fajnie tylko w takim razie może kup od razu części pojedynczo- jakąś fajną ramę i poluj okazje na alledrogo to może wyjdzie jeszcze taniej, z drugiej strony sezon się zbliża i pewnie chcesz już mieć sprzęt gotowy.

Reasumując bierz Levela zmień co masz zmienić. Co do tych kół, jeśli ważysz powyżej 85kg to od razu je sprzedaj- miałem jeździłem i po jednym wypadzie w góry były już pokrzywione.

Łańcuch xt- jak na nasze amatorskie potrzeby to hg-53 ci wystarczy i o wieeele tańszy. No chyba że czynnikiem sprawczym jest XT:)

Kaseta też- slx jest wystarczający. Jednakowoż nie chcąc zaglądać Ci do portfela kupuj to na co masz pieniążki i ochotę. Co do okazji na alledrogo swoją kasetę xt kupiłem za 70 zł więc warto spędzić te dupogodziny na ww. portalu.

To pozdro.

Napisano

Level jest lepszy ale mogą być problemy z wyregulowaniem tych hamulców. Oczywiście jeżeli będziesz miał gdzieś blisko autoryzowany sklep krosa z serwisem to w ramach gwarancji powinni ci wszystko ładnie ustawić. (chociaż różnie z tym bywa) :confused:

Napisano

Korba ze sztywnością nie ma za dużo wspólnego, ale jak nie jeździsz agresywnie to da radę :)

Gorzej jak w spd, bo jak szarpniesz to z czasem się tarcze pogną...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...