Skocz do zawartości

[Dźwignie przełajowe] Szukam dźwigni hamulca .

Hanzo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Usilnie staram się znaleźć jakieś dźwignie hamulcowe które da się zamontować jako dodatkowe przy górnym chwycie kierownicy (baranek). Muszą pasować do kierownicy 25,4mm. Jak do tej pory znalazłem Tektro RL726, których nie mogę znaleźć w żadnym sklepie w Polsce.

Dziś odebrałem Promaxy które miały mieć redukcję na 25,4mm, redukcja faktycznie jest ale na 24mm. W dodatku na lewej klamce jest straszny luz (góra, dół), prawa jest OK. Niestety nie da się nic z tym zrobić bo dźwignia do obejmy jest przynitowana na stałe (widziałem też wersje ze śrubą).

W związku z tym chciałbym się zapytać, czy ktoś w was zna jeszcze jakieś modele dźwigni do przełaju które są dostępne w naszym pięknym kraju?

Dzięki za podpowiedzi.

Tektro RL720 odpada, nie wchodzą na kierownicę 25,4mm.

Amoniak, te Promaxy które masz właśnie odsyłam do sklepu. Redukcje dołączone do nich są na kierownice 24,0mm.

Do Olsha się pofatyguję osobiście ale podejrzewam że jest tak jak w przypadku wyżej, redukcja wcale nie jest pod 25,4. Zobaczymy.

Z tego wszystkiego chyba najlepsze były by RL726, tylko że nie mogę ich nigdzie namierzyć. Napisałem do polskiego "niby dystrybutora" Tektro, nawet nie raczyli odpisać.

Zawsze zostają zakupy w CRC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...