Hanzo Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam. Usilnie staram się znaleźć jakieś dźwignie hamulcowe które da się zamontować jako dodatkowe przy górnym chwycie kierownicy (baranek). Muszą pasować do kierownicy 25,4mm. Jak do tej pory znalazłem Tektro RL726, których nie mogę znaleźć w żadnym sklepie w Polsce. Dziś odebrałem Promaxy które miały mieć redukcję na 25,4mm, redukcja faktycznie jest ale na 24mm. W dodatku na lewej klamce jest straszny luz (góra, dół), prawa jest OK. Niestety nie da się nic z tym zrobić bo dźwignia do obejmy jest przynitowana na stałe (widziałem też wersje ze śrubą). W związku z tym chciałbym się zapytać, czy ktoś w was zna jeszcze jakieś modele dźwigni do przełaju które są dostępne w naszym pięknym kraju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharix Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Klamki pod 31.8mm z redukcją na 25.4 OLSH Tektro ma RL720 pod 22.4 - 24mm Tektro RL720 i jeszcze Tutaj RL721 na 31.8 z redukcją na 25.4 RL726 pod 26.0 ale nie wiem czy mają redukcję (można ją dorobić bez problemu) pzdr generalnie warto pytać w sklepach internetowych, nie zawsze mają wystawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 ja mam nówki Promaxa do sprzedania Jutro zrobię zdjęcia. Cena? Nie wiem ze trzy dychy bym chciał Z tym że moje są tylko pod cienką kierę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dzięki za podpowiedzi. Tektro RL720 odpada, nie wchodzą na kierownicę 25,4mm. Amoniak, te Promaxy które masz właśnie odsyłam do sklepu. Redukcje dołączone do nich są na kierownice 24,0mm. Do Olsha się pofatyguję osobiście ale podejrzewam że jest tak jak w przypadku wyżej, redukcja wcale nie jest pod 25,4. Zobaczymy. Z tego wszystkiego chyba najlepsze były by RL726, tylko że nie mogę ich nigdzie namierzyć. Napisałem do polskiego "niby dystrybutora" Tektro, nawet nie raczyli odpisać. Zawsze zostają zakupy w CRC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Byłem dziś w sklepie u Olsha i niestety te Promaxy pasują na kierownicę 24 mm lub 31,8 mm. Więc dalej szukam czegoś na 25,4 - 26 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.