7Devis Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam Jako że mam zamiar kupować rower coś pokroju Sign DS1 zaciekawiła mnie ta aukcja. * http://allegro.pl/rower-prodigy-johnny-bravo-gratisy-i1493781836.html Czy ktoś miał doczynienia z tym rowerkiem/ramą? Czy przy wadze ok 85kg będzie wytrzymała (musi znosić maxymalnie 1-2 metrowe skoki) I czy przy 175-178cm wzrostu ten rozmiar był by dobry ? Nie chcę zbyt małego roweru, na Signie DS1 najlepiej jeździło by mi się na 18' (jeździłem na 17' i był zdecydowanie dla mnie za mały). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Pytanie do czego chcesz używać roweru i w jaką stronę chcesz iść ale wszelkiego rodzaju odmiany extremy czy dirt/fr przy twoim wzroście na dużych ramach 17 czy większe jest poprostu niebezpieczne. Nad rowerem do extremy musisz mieć dobre panowanie więc im mniejszy tym lepszy. A napeno nie większy niż 15 cali. Co do roweru i Sign Ds i ten podany to typowe funbiki czyli rower do wszystkiego. W myśl przysłowia jeśli coś jest do wszystkiego... no to wiadomo. Więc jeśli jesteś zdecydowany na wydanie takiej gotówki lepiej 3 razy przemyśleć sprawę co tak naprawdę chcesz na nim robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Devis Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Rower będzie miał kilka zastosowań ale ma wyglądem przypominać owego prodigy/Signa. Głównie jazda poza drogą, leśne ścieżki, skoki itp. Tak ma być mały , ale nie sądzisz że na zbyt małym bym wyglądał dziwacznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Słuchaj ja mam ramę Author a-gang pi:em w rozmiarze 14 cali, no i do tego sztyca 300 mm, fakt ze roweru jeszcze nie mam złożonego bo brakuje mi kilku części i jak podniosę siodło to jak dla mnie jest nawet wygodnie, a mam 172 cm wzrostu wiec nie wiem czy rama będzie dla ciebie za mała. Ale musisz zadać sobie ważne pytanie, jak chcesz jeździć na tym rowerze bo ja swoja jazdę ocenia na enduro. Dlatego założyłem szybkozamykacz na sztycę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Devis Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 No właśnie chcę mieć tak jak ty, ponieważ w obecnym mam na śrubę sztyce i chcąc podwyższyć siodło jakieś 30km od domu to musiał bym brać klucze, a one tylko by mi przeszkadzały ;} Tak, tak czasami na takich rowerach wyruszam w długie wyprawy. I jeszcze jedno, bo ten Prodigy jest złożony samodzielnie, więc nie wiem czy będzie problem ze znalezieniem owego za jakiś miesiąc ponad (zbieram fundusze ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.