Skocz do zawartości

[ok 1300zł] do pracy i czasem w lekki teren

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym kupić rower do 1300zł. Najbardziej odpowiada mi MTB (i dodałbym tutaj XC ale nie mam pewności czy na pewno dobrze to rozumiem). Rower ma być w miarę wytrzymały i ma słuzyć przede wszystkim do dojeżdżania do pracy - dziurawy asfalt, czasem płaskie odcinki, troche szutru, krawezniki, a w jednym miejscu będzie wyskok Myślę że czasem zdarzy mi się pojechac na jakieś nieduże tereny i górki do lasu ale ogólnie bez większych szaleństw. Nie przewiduję "rozbudowy" i zmieniania osprzętu.

Przeczytałem troche dobrych opinii na temat Kross Level A4 ale to niestety dodatkowe 200-300 zł na które (na razie) nie moge sobie pozwolić dlatego bardzo prosiłbym dodatkowo o jakieś odniesienie albo porównanie zaproponowanego przez Was roweru do tego Kross-a. Poza tym nie wiem czy pakować się w hydrauliczne hamulce bo ponoć jest dużo usterek więc na tym mi nie zależy. Mam 184 cm wzrostu i ważę 87kg (nie wiem czy waga ma znaczenie

PS: widziałem podobne tematy ale myślę że każdy ma indywidualne potrzeby i może polecilibyście mi coś innego.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Byłem pytać w sklepie rowerowym i polecono mi: Author Basic 2010 (1469zł) oraz Author Solution 2010 (1332zł) - co o nich sądzicie? Mozecie napisac jak wypadają w stosunku do zaproponowanych przez was modeli? Ze wzgledu na cene sklaniam się ku Solution...

Pozdrawiam

Napisano

Byłem pytać w sklepie rowerowym i polecono mi: Author Basic 2010 (1469zł) oraz Author Solution 2010 (1332zł) - co o nich sądzicie? Mozecie napisac jak wypadają w stosunku do zaproponowanych przez was modeli? Ze wzgledu na cene sklaniam się ku Solution...

Pozdrawiam

Z Authora to jak już brać to z wyprzedaży z poprzednich lat. Ja jednak skłaniam się na Basica, ponieważ z tego co pamiętam jest prawie cały na Alivio :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...