Skocz do zawartości

[kaseta] zużyta ?

aVee

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie winna jest przerzutka, trzeba podregulować jej wychylenie na dolnej zębatce.

Jakaś podpowiedź jak to zrobić może jakiś link ?

Btw : ten rower ma niespełna pół roku i nie przejechał jeszcze cbyba nawet 600 km (bo przecież w zimę się nie jeździ )

• Mod Team

owszem, temat regulacji przerzutki warto (trzeba) przeczytać, ale ja pozwolę sobie na zdanie odrębne.

Wg mnie najmniejsza zębatka jest już dość zużyta. Mam takie wrażenie, że jeździsz tylko na przełożeniach 1/8, 2/8 i 3/8.

Może się mylę, może nie. Możesz się wybrać do jakiegoś serwisu ze swoją najmniejszą zębatką i poprosić by znaleźli coś dla Ciebie w złomie. Ja zanim żonę nauczyłem poprawnie używać biegów to dwa razy chłopaków prosiłem o zębatkę 11T :whistling:

Moim zdaniem ta kaseta jest jeszcze daleko od stanu zużycia - 600 km to nic. Tak samo i łańcuch po 600 km nie powinien być na tyle rozciągnięty, żeby w jakikolwiek sposób afektować na pracę napędu. Jedynym logicznym wyjaśnieniem jest rozregulowana przerzutka. Poniżej masz link, pod którym znajdziesz informacje o regulacji przerzutki tylnej:

http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...