Sill Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam. Zacznę od tego iż mam 175cm wzrostu i około 60kg wagi. Planuję zakup roweru (a teraz właśnie chyba kończy się najkorzystniejszy "sezon cenowy") do jazdy po lesie, szutrach - mieszkam nad samym morzem, więc terenów nie brakuje (leśna trasa od mojego miejsca zamieszkania do granicy polsko-rosyjskiej jest wyśmienita!). Przyznam się, że "zajeździłem" już kilka rowerów, ale były to jakieś tanie pseudo-górskie "krzaki". Przeglądałem to forum i mudserwis i o to co znalazłem: Kross A4 Mbike renegade Unibike fusion Który z nich? A może jeszcze coś innego (hexagon v6)? Do mojego wzrostu szukałem ramy 18', ale widzę, że ciężko z tym rozmiarem Proszę o pomoc, z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deoksyryboza Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Odpuść sobie te 3 rowerki, ewentualnie możesz brać pod uwagę tego mbike. Ten Kross, którego podałeś ma tylko ramę Levela A4, osprzęt jest zmieniony na jakiś słabiutki. Kross Level A2 będzie wg. mnie w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sill Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Odpuść sobie te 3 rowerki, ewentualnie możesz brać pod uwagę tego mbike. Ten Kross, którego podałeś ma tylko ramę Levela A4, osprzęt jest zmieniony na jakiś słabiutki. Kross Level A2 będzie wg. mnie w sam raz. Dzięki. Tak, patrzyłem na tego A2 na mudserwisie, ale mają tylko ramę 21, która jest dla mnie zdecydowanie za duża a ta merida?: Merida lub kellys: kellys Mbike Avenger a to polecił mi znajomy. Jeszcze raz proszę o pomoc. Kross A2 Kross A2 na tarczówkach za 1200zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deoksyryboza Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ten Kross, którego teraz podałeś jest bardzo interesujący za taką cenę, te inne nadal są słabsze. Dobrze byłoby, jakbyś przymierzył się do ramy w tym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sill Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Hmm, no tak, rama 19' (a taka jest w tym ostatnim krossie) też raczej będzie za duża, albo w sam raz na styk, ale nie chcę ryzykowac - wszystkie znalezione kalkulatory i tabelki wyliczyły 17-18'. Przymierzyłem się dzisiaj do 20' i okazała się zdecydowanie za duża, więc szukam dalej 17-18' Eurobike Nie wiem czy to dobra firma, ale podzespoły w stosunku do ceny chyba są ok. Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 10 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Kross Level A2 w rozmiarze 17,5": klik! Z tym, że musiałbyś do niego trochę dołożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sill Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Kross Level A2 w rozmiarze 17,5": klik! Z tym, że musiałbyś do niego trochę dołożyć. Znalazłem chyba jeszcze lepszy (2x Alivo) i tańszy nawet KROSS A2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Raczej niekoniecznie lepszy, ale tańszy owszem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sill Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 oto co wybrałem: JUPIII!!! mam nadzieję, że nie będę żałował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Dobry wybór Powodzenia w nabijaniu kilometrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.