Sill Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 Witam. Zacznę od tego iż mam 175cm wzrostu i około 60kg wagi. Planuję zakup roweru (a teraz właśnie chyba kończy się najkorzystniejszy "sezon cenowy") do jazdy po lesie, szutrach - mieszkam nad samym morzem, więc terenów nie brakuje (leśna trasa od mojego miejsca zamieszkania do granicy polsko-rosyjskiej jest wyśmienita!). Przyznam się, że "zajeździłem" już kilka rowerów, ale były to jakieś tanie pseudo-górskie "krzaki". Przeglądałem to forum i mudserwis i o to co znalazłem: Kross A4 Mbike renegade Unibike fusion Który z nich? A może jeszcze coś innego (hexagon v6)? Do mojego wzrostu szukałem ramy 18', ale widzę, że ciężko z tym rozmiarem Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
Deoksyryboza Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 Odpuść sobie te 3 rowerki, ewentualnie możesz brać pod uwagę tego mbike. Ten Kross, którego podałeś ma tylko ramę Levela A4, osprzęt jest zmieniony na jakiś słabiutki. Kross Level A2 będzie wg. mnie w sam raz.
Sill Napisano 9 Marca 2011 Autor Napisano 9 Marca 2011 Odpuść sobie te 3 rowerki, ewentualnie możesz brać pod uwagę tego mbike. Ten Kross, którego podałeś ma tylko ramę Levela A4, osprzęt jest zmieniony na jakiś słabiutki. Kross Level A2 będzie wg. mnie w sam raz. Dzięki. Tak, patrzyłem na tego A2 na mudserwisie, ale mają tylko ramę 21, która jest dla mnie zdecydowanie za duża a ta merida?: Merida lub kellys: kellys Mbike Avenger a to polecił mi znajomy. Jeszcze raz proszę o pomoc. Kross A2 Kross A2 na tarczówkach za 1200zł?
Deoksyryboza Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 Ten Kross, którego teraz podałeś jest bardzo interesujący za taką cenę, te inne nadal są słabsze. Dobrze byłoby, jakbyś przymierzył się do ramy w tym rozmiarze.
Sill Napisano 9 Marca 2011 Autor Napisano 9 Marca 2011 Hmm, no tak, rama 19' (a taka jest w tym ostatnim krossie) też raczej będzie za duża, albo w sam raz na styk, ale nie chcę ryzykowac - wszystkie znalezione kalkulatory i tabelki wyliczyły 17-18'. Przymierzyłem się dzisiaj do 20' i okazała się zdecydowanie za duża, więc szukam dalej 17-18' Eurobike Nie wiem czy to dobra firma, ale podzespoły w stosunku do ceny chyba są ok. Co Wy na to?
Mod Team Franio Napisano 10 Marca 2011 Mod Team Napisano 10 Marca 2011 Kross Level A2 w rozmiarze 17,5": klik! Z tym, że musiałbyś do niego trochę dołożyć.
Sill Napisano 10 Marca 2011 Autor Napisano 10 Marca 2011 Kross Level A2 w rozmiarze 17,5": klik! Z tym, że musiałbyś do niego trochę dołożyć. Znalazłem chyba jeszcze lepszy (2x Alivo) i tańszy nawet KROSS A2
Sill Napisano 10 Marca 2011 Autor Napisano 10 Marca 2011 oto co wybrałem: JUPIII!!! mam nadzieję, że nie będę żałował
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.