Skocz do zawartości

[do 1200] MTB, jazda po lasach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zacznę od tego iż mam 175cm wzrostu i około 60kg wagi. Planuję zakup roweru (a teraz właśnie chyba kończy się najkorzystniejszy "sezon cenowy") do jazdy po lesie, szutrach - mieszkam nad samym morzem, więc terenów nie brakuje :)(leśna trasa od mojego miejsca zamieszkania do granicy polsko-rosyjskiej jest wyśmienita!). Przyznam się, że "zajeździłem" już kilka rowerów, ale były to jakieś tanie pseudo-górskie "krzaki". Przeglądałem to forum i mudserwis i o to co znalazłem:

Kross A4

Mbike renegade

Unibike fusion

Który z nich? A może jeszcze coś innego (hexagon v6)? Do mojego wzrostu szukałem ramy 18', ale widzę, że ciężko z tym rozmiarem :(

Proszę o pomoc, z góry dziękuję.

Odpuść sobie te 3 rowerki, ewentualnie możesz brać pod uwagę tego mbike. Ten Kross, którego podałeś ma tylko ramę Levela A4, osprzęt jest zmieniony na jakiś słabiutki.

Kross Level A2 będzie wg. mnie w sam raz.

Dzięki.

Tak, patrzyłem na tego A2 na mudserwisie, ale mają tylko ramę 21, która jest dla mnie zdecydowanie za duża :(

a ta merida?:

Merida

lub kellys:

kellys

Mbike Avenger

a to polecił mi znajomy.

Jeszcze raz proszę o pomoc.

Kross A2

Kross A2 na tarczówkach za 1200zł? :o

Hmm, no tak, rama 19' (a taka jest w tym ostatnim krossie) też raczej będzie za duża, albo w sam raz na styk, ale nie chcę ryzykowac - wszystkie znalezione kalkulatory i tabelki wyliczyły 17-18'. Przymierzyłem się dzisiaj do 20' i okazała się zdecydowanie za duża, więc szukam dalej 17-18' :(

Eurobike

Nie wiem czy to dobra firma, ale podzespoły w stosunku do ceny chyba są ok. Co Wy na to?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...