Skocz do zawartości

[Kupno przerzutki tylnej] Do 100 zł

karol26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jako że wiosna się zbliża czas na remont roweru. ;)

Zacznijmy od tego, bo wydaje mi się to bardzo ważne: mam manetki Shimano Altus i nie chce ich zmieniać razem z przerzutką. Więc jaką polecacie przerzutkę tak do ok. 100 zł. A no i musi być 7-biegowa.

Przeznaczenie: amatorska jazda w terenie i trasy szosowe (głównie miasto).

Pozdrawiam! :)

• Mod Team

do rekreacyjnej jazdy deore to max.

Myślę, że będziesz zadowolony z alivio - całkiem przyjemna kultura pracy i całkiem dobrze sobie radzi w błocku.

Pomyśl nad tymi propozycjami, bo jestem zdania że nie należy przepłacać uprawiając szeroko pojętą turystykę.

Myślę że Alivio mi wystarczy, szczerze mówiąc to chciałbym wydać na nią jak najmniej. Macie może jakichś zaufanych sprzedawców np. na allegro? No i jak moglibyście mi powiedzieć: ile kosztuje zwykle Alivio? Pytam, bo nie chce się naciąć. ;)

Pozdrawiam!

• Mod Team

Przejrzałem na szybko allegro i trochę mnie zszokowało - chwilę temu na rynku pojawił się 9 rzędowy model alivio RD - M430 i chodzi on w okolicy 80 zł, natomiast za starszą wersję niektórzy nadal sobie winszują po 70 - 80 zł. Myślę, że dobra cena za poprzednią wersję alivio (M410) to 60 zł. Poszukaj w sklepach w okolicy - może coś zalega w magazynach, ew w internetowych sklepach, bo na allegro to sprzedawcy ewidentnie lecą sobie w kulki. Za te 70 - 80 zł spokojnie już deore znajdziesz.

Tak na dobrą sprawę pasować Ci tam będzie praktycznie każda przerzutka od Japończyków, nawet XT czy XTR. Poszukaj na forum(dział giełda) - może ktoś robi rozbiórkę roweru i za małe pieniądze znajdziesz jakiegoś LX-a w dobrym stanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...