karol26 Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam! Jako że wiosna się zbliża czas na remont roweru. Zacznijmy od tego, bo wydaje mi się to bardzo ważne: mam manetki Shimano Altus i nie chce ich zmieniać razem z przerzutką. Więc jaką polecacie przerzutkę tak do ok. 100 zł. A no i musi być 7-biegowa. Przeznaczenie: amatorska jazda w terenie i trasy szosowe (głównie miasto). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Deore? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 8 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 do rekreacyjnej jazdy deore to max. Myślę, że będziesz zadowolony z alivio - całkiem przyjemna kultura pracy i całkiem dobrze sobie radzi w błocku. Pomyśl nad tymi propozycjami, bo jestem zdania że nie należy przepłacać uprawiając szeroko pojętą turystykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol26 Napisano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Myślę że Alivio mi wystarczy, szczerze mówiąc to chciałbym wydać na nią jak najmniej. Macie może jakichś zaufanych sprzedawców np. na allegro? No i jak moglibyście mi powiedzieć: ile kosztuje zwykle Alivio? Pytam, bo nie chce się naciąć. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 9 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Przejrzałem na szybko allegro i trochę mnie zszokowało - chwilę temu na rynku pojawił się 9 rzędowy model alivio RD - M430 i chodzi on w okolicy 80 zł, natomiast za starszą wersję niektórzy nadal sobie winszują po 70 - 80 zł. Myślę, że dobra cena za poprzednią wersję alivio (M410) to 60 zł. Poszukaj w sklepach w okolicy - może coś zalega w magazynach, ew w internetowych sklepach, bo na allegro to sprzedawcy ewidentnie lecą sobie w kulki. Za te 70 - 80 zł spokojnie już deore znajdziesz. Tak na dobrą sprawę pasować Ci tam będzie praktycznie każda przerzutka od Japończyków, nawet XT czy XTR. Poszukaj na forum(dział giełda) - może ktoś robi rozbiórkę roweru i za małe pieniądze znajdziesz jakiegoś LX-a w dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 9 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Gdybyś jednak zdecydował się na Alivio (M410), to w XTRaBike masz za 69zł. Link: http://xtrabike.pl/?co=40&nr=151&strona=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.