Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma BC1609 interwały serwisowe

gruber69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Jak ustawić interwały serwisowe w Sigmie BC1609?

Według instrukcji podobno tylko u sprzedawcy, natomiast żaden z którym rozmawiałem nie był w stanie mi pomóc.

Jest to ciekawa opcja przypominająca np o konieczności zmiany łańcucha.

Za pomoc z góry dzięki.

a nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem ale chyba ,mylisz funkię bo ten licznik nie ma jako takiego przypomionacza o serwisie ale ma odliczanie km co można traktować jako taki przypominasz chodź choć nie będzie ci wyświetlało nic podczas nie widocznej tej funkcji ale ona nie resetuje się wraz z innymi.

ps. mam nadzieje że napisałem w miarę zrozumiale

Sigmy (posiadam 1009 + stacja dokująca + program Sigma Data Center) nie maja możliwości zmian "licznika serwisowego" bez specjalnego oprogramowania. Standardowo ustawione jest to na 1000km (jeśli dobrze pamiętam)

(np licznik made in GoSport ma taka możliwość w zakresie 200km, 400km, 600km w ustawieniach menu)

Jak napisano wcześniej tylko "serwisówka" daje mozliwość ingerencji w ustawienia fabryczne. Z drugiej strony w wielu urządzeniach stosuje się specjalne kombinacje klawiszy które wywołują tzw "tryb serwisowy" - np w TV można włączyć taki tryb odpowiednią kombinacją klawiszy na pilocie. Być może podobnie jest w licznikach... Jeśli ktoś wie jak to zrobić było by miło ;-)

W ciągu dwóch tygodni sklep Dynamo w Łodzi ma mieć taką podstawkę serwisową. Zastanawiam się czy nie jest to aby zwykła skrzyneczka z rezystorami które aktywują tryb serwisowy, jak to bywa np w telefonach gdzie podając odpowiednią wartość rezystancji między właściwe piny złącza wprowadza się urządzenie w tryb serwisowy i inne jeśli są dostępne. Z informacji dystrybutora wynika, że nie podłącza się tego do komputera, tak więc może da się takie urządzenie zbudować w domowym zaciszu, małym nakładem kosztów i pracy.

• 2 tygodnie później...

Coś wiadomo w tej sprawie?

Przypomniałem sobie o tym bo właśnie licznik zaczął wyświetlać komunikat. Upierdliwe jest to że trzeba go "cancelować" kilka razy żeby zniknął na dobre. Chętnie wyłączył bym to na stałe lub ustawił max dystans.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...