Barry Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Słuchajcie, potrzebuje trochę porad mądrych ludzi od rowerków, bo mam już zamęt w głowie Mam MTB, teraz kupuję szosówkę Do szosówki oczywiście będę potrzebował butów SPD, w MTB mam na razie "standardowe" pedały, jeżdżę w zwyczajnym obuwiu sportowym OPCJE 1. Kupić buty SPD do MTB i założyć do niego pedały przystosowane pod SPD. W tych butach jeździć zarówno na szosówce, jak i MTB 2. Kupić buty SPD typowo pod szosówkę (takie zdecydowanie bardziej mi się podobają, a jestem estetą i trochę pedantem:)) a na MTB śmigać dalej na normalnych pedałach, bez bawienia się w SPD 3. Kupić SPD osobno do szosówki, odczekać, doskładać kasy i kupić kolejne do MTB (ta opcja bardzo krucho wypada pod względem realizacji, budżet aż mi piszczy już...) Odnośnie SPD to słyszałem różne opinie, niektórzy twierdzą, że to rewelacja, niektórzy, że szkodzi to stawom kolanowym... Może więc opcja jeżdżenia szosówką w SPD, a MTB w zwykłych butach byłaby najlepsza? Czy już lepiej na jednym i drugim w SPD? Opiszcie proszę swoje doświadczenia z tym związane i poradźcie coś.. dziękuję z góry:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.