MonoVan Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Witam, mam ogromny dylemat mam ~185cm wzrostu jestem zdecydowany na zakup ramy Giant Trance x4 mam problem L czy M, szukam zwrotnego roweru do jazdy wszędzie, obecnie posiadam Poisona Arsena AM rozmiar 50cm i jest on troszkę za duży wsiadałem na Reigna rozmiar M i Trance Rozmiar L, L wydawał mi się za duży aczkolwiek sprzedawcy byli przekonani że dla mnie jest L Proszę doradźcie(szukam ramy zwrotnej i szybkiej, nie chcę znów kupować kobyły) @@ jeszcze małe pytanko jakie mogą być skutki kupna za małej ramy?
sivydym Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Co do zwrotności to nie licz na wiele bo nawet M ma ponad 110 cm rozstaw kół, elka 3 cm więcej, co do rozmiaru M będzie raczej za mała - tylko 18" a co za tym idzie krótka - 585 cm... no chyba że teraz masz rozmiar 45 i jeździ Ci się dobrze, a sztycy nie brakuje - wtedy bierz M.
Rulez Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Czego byś nie chciał, M jest za mała Przeczytaj sobie rozdział Uwaga http://download.bikeboard.pl/pdf/giant_trance_x0_04.pdf Mam nadzieję, że dotarło jeszcze małe pytanko jakie mogą być skutki kupna za małej ramy? Rower będzie nerwowy, na zjeździe przelecisz przez kierownicę, na podjeździe polecisz na plecy, połamiesz rurę podsiodłową PS Trance to nie zwrotny ścigant XC tylko rower do turystyki górskiej, taki rozstaw kół to norma, jakoś nie czuję się (182 cm.) na Stumpjumperze FSR 19" jak na kobyle mimo że to długa rama.
roth Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 L A ja myślę że M. Mierzyłem dziś mke z 2010 roku i nie mialem maks standardowej sztycy gianta (brakowało 3-4 cm) Do tego wygodny prześwit na jajca:)kolanami nie biłem o kierownice. WIęc pytanie, kto przy wzroscie około 185cm jeździ na m a kto na l. Jakie są wasze wrażenia?
arek_wro Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Nie ma takiej zasady, że na większy rozmiar przesiadasz się dopiero jak zaczyna brakować ci sztycy, albo kolanami zawadzasz o kierownicę. Gdybym miał 185 cm wzrostu, to M-ka byłaby dla mnie zdecydowanie za krótka.
Rulez Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 przy wzroscie około 185cm jeździ na m a kto na l Na "M" jeżdżą chyba tylko kolesie z nieproporcjonalną budową ciała
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.