Psajdor Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Postanowiliśmy z żoną w tym roku zacząć przygodę z rowerem. Wstępne rozmowy i plany to zakup 2 rowerów za około 400-500 zł za sztukę. Plany to przejażdżka w niedzielę około 15 km, po asfalcie, mieście, czasem leśną scieżką... także bardzo skromnie, a pewnie będzie to mniej i nie koniecznie co tydzień Ja dodatkowo jazda na co dzień ale na krótkie wypady dom - sklep itp po wstępnym przejrzeniu tego forum dla siebie znalazłem 3 rowery: Kands 1100 Kellys Radius Hexagon v2 Także jak widać poziom cen się podwoił Proszę o pomoc który rower będzie lepszą inwestycją, lub o inne propozycje. Limit dla mnie to max 800 zł I do tego jakie wymiary roweru ?? 185cm i 84 kg Teraz drugi rower, prawdopodobnie coś z miejskich lub trekkingowych, i jak to dla kobiety coś ładnego prostego i osprzęt typu kosze, bagażnik. Coś całkiem poglądowo Kross TRANS CONTINENTAL - tylko że taniej ogólnie cena podobnie jak u mnie 800-900 zł lub taniej Przeglądałem rowery w Decathlonie i tam mają coś w stylu B'Twinn ale nie wiem, czy są one godne zainteresowania. i jakie wymiary - 174 cm , 65kg - Także przepraszam za kompletny brak wiedzy i proszę o pomoc, wiem że takie kwoty bardzo ograniczają wybór, ale tak jak napisałem jest to nasza pierwsza przygoda z rowerem i nie chcę inwestować w sprzęt jeśli później się okaże że rowery i tak będą stały w garażu
Psajdor Napisano 10 Marca 2011 Autor Napisano 10 Marca 2011 Z braku odpowiedzi, zapytam inaczej Limit powiedzmy że 1100 zł http://www.rowery-wilex.pl/sklep/asortyment.php?id_kategorii=1&id_firmy=5&slowa=&wg=data&jak=desc&ile=20&str=1&id_produktu=974 coś takiego znalazłem, mogę tam podjechać, może ktoś ma chwilę żeby zerknąć w ogóle na ofertę tego sklepu i może ktoś coś znajdzie dla mojej żony widziałem tam: http://www.rowery-wilex.pl/sklep/asortyment.php?id_kategorii=6&id_firmy=0&slowa=&wg=data&jak=desc&ile=20&str=1&id_produktu=1018 tylko że ona woli rowery bardziej Trekking, City. Ale jeśli ten będzie ok to ją przekonam
Mod Team Franio Napisano 10 Marca 2011 Mod Team Napisano 10 Marca 2011 Dla żony: Kross Level A2 Ladys (podany już przez ciebie) Dla ciebie: Kross Level A2 Disc Skoro możesz podjechać do tego sklepu, to znaczy, że masz do niego dość blisko. Kupując na miejscu możesz liczyć na jakiś upust, ale możesz również, a nawet powinieneś, sam postarać się jak najwięcej wytargować.
Psajdor Napisano 10 Marca 2011 Autor Napisano 10 Marca 2011 Znowu stawka wzrasta Ale spoko może przy zakupie dwóch będzie jakiś rabat, tylko czy do normalnej jazdy na pewno takie hamulce ?? Raczej nie będę nigdzie w ciężki teren jeździł a podobno jest to dość awaryjna sprawa, ale powtórzę - nie znam się... Jeśli faktycznie z tymi hamulcami nie będzie problemu to OK, ale jeśli bywa różnie to wolę nawet nieco mniej skuteczne ale bardziej proste i wytrzymałe V-ki (czy jak to się nazywa)
Mod Team Franio Napisano 10 Marca 2011 Mod Team Napisano 10 Marca 2011 Fakt, nie ma sensu pakować się w tarcze przy takim stylu jazdy. W takim razie pomyśl nad tym Krossem, tyle że na V-kach: klik! Takie hamulce ci wystarczą, a i rower tańszy.
Psajdor Napisano 11 Marca 2011 Autor Napisano 11 Marca 2011 Przepraszam że znowu zawracam głowę Ale mam jeszcze jedno pytanie jaka jest tak naprawdę różnica między level'em tym z posta powyżej dla mnie a tym w wersji Ladys... Tylko kolor ??
Wafel Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Geometria ramy... ale nie wiem co konkretnie jest zmienione względem "zwykłego" modelu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.