Skocz do zawartości

[tarcze]grubość tarcz i ich kompatybilność

jasskulainen

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam hamulce magura julie hp (najnowszy model)

do tego tarcze Deore SM-RT51

juz pare osob probowalo ustawic tarcze wzgledem klockow

i zawsze mniej lub wiecej ociera

czy magura ma chudsze tarcze ?

nie moge znalezc informacji ile wynosi grubosc tarcz magura

dzieki za pomoc

to rozepchnij klocki. Jeżeli nie da się, to znaczy, że masz za dużo oleju - wtedy serwis!

Kupiłem Juicy 7 używane, przez allegro, w ukladzie było za dużo płynu, odkreciłem śrubke przy klamce i rozepchałem tłoczki, zakreciłem srubkę, zakładam ustawiam zacisk, zaciskam klamkę skrecam, podnosze rower, zakrecam kołem i? trze z jednej strony klocek, przyjrzałem sie dobrze są trochę nierówno starte, wziąłem inne klocki w bdb stanie (z tylnego), założyłem, niestety jeden klocek trze, ale teraz większą powierzchnią ;/. Andrew wiem ze to jak wróżenie z fusów, wcześniej miałem mechaniki, a z hydraulikami miałem wspólnego tylko tyle, że posiadałem je przez 3tyg i z regulacją problemu nie miałem (Tektro Auriga), czy z tym hamulcem moze być coś nie tak? W tylnim też mam za dużo płynu, dodam ze hamulce przyszły wraz z czerwonymi "ogranicznikami" które wsadza się pomiędzy klocki, z tyłu wychodził luźno, z przodu trochę więcej siły trzeba było przyłożyc. Jakiś pomysł? Zapowietrzyłem układ? kolejną próbę wyregulowania podejmę we wtorek dopiero, bo teraz mam egzaminy.

Znalazłem problem, wydaje mi się że to wina braku adaptera Avid`a, poprostu jeden klocek zachacza uchwytem (do jego wyjmowania z zacisku) o adapter, przez co jest przysunięty do tarczy ... Nowy amortyzator ma mocowanie PM, ale jeszcze nie bedzie on teraz zamontowany, więc szkoda mi kupować orygianlny adapter, dostępu do garażu też nie mam, bo studia, coś pokombinuje.

A oto poniżej rozwiązanie mojego problemu, wyjecię u dołu jednej podkładki i cisza, nic nie ociera, ustawiony bardzo ładnie, tylko przy duzej prędkości w zakręcie lekkie dzwięki tarcza wydaje, może jednak stosowanie oryginalnego adaptera Avid`a nie jest konieczne.

post-113857-0-81082000-1299876179_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...