Skocz do zawartości

[odtłuszczacz] Finish Line Ecotech

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema, przeglądając oleje i inne płyny rowerowe natknąłem się na takie cudo:

Sklep

Mam pytanko - czy ten specyfik przedrze się przez uszczelki piast i tych części mechanicznych wymagających smarowania? Zależałoby mi na czymś, co czyści szybko, łatwo i dokładnie.

Jeśli nie, to jaki odtłuszczacz polecacie?

Aha - i jak wymyc ziarnka piasku spomiędzy ogniw łańcucha? - Benzyna mi tego nie spenetrowała.

Z góry dzięki,

Pozzdrower ;p

Napisano

On dobrze wyczyści łańcuch, ale musisz dokupić do niego maszynkę do czyszczenia łańcucha albo szczotkę.

Inne części uwalone w smar itp. też dobrze oczyści, odtłuści.

Napisano

ta, ale chodzi o to, że jest neutralny dla ramy, gumy(chodzi mi tu głównie o uszczelki piast i suportu) i dlatego rozwważałem jego kupno.

Napisano

Ekologiczny, dobrze penetruje, działa szybko, oczywiście warto rozpocząć od mechanicznego oczyszczenia - grunge brush daje rade.

To że ekologiczny nie oznacza że nie ma swojego zapachu - warto wentylować pomieszczenie.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

To ja się też wypowiem kupiłem ostatnio niby te cudo w sklepie rowerowym powiedziałem coś do odtłuszczania tarczówek i dał mi to Ecotech 2 w Aerozolu. za prawie 40 zł wziąłem. Zauwazyłem że ten odtłuszczacz fajnie wymywa wszystko z łańcucha i go czyści jednak tarczówki i klocki mi całe zasyfił są całe tłuste i tego zmyć nie idzie tak łatwo Wiec do łańcucha TAk do tarczówek STANOWCZO NIE !!! Najlepsza jest benzyna ekstrakcyjna i rozpuszczalnik tańsze i ten sam efekt. pozdro

• 2 tygodnie później...
Napisano

Preparaty do samochodów/motorów są tańsze skuteczniejsze i w dużo większych opakowaniach, może mógłby ktoś polecić jakiś odtłuszczacz. Do szyszczenia hamulców albo silników w spray'u sprawdzi się do czyszczenia napędu? Nie spowoduje zmatowienia lakieru?

Ma ktoś jakieś propozycje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...