biazio Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 Witam. Mam zamiar zakupić rowerek dla Siebie nie znam sie na osprzęcie i mam zapytanie mam dwa rowery na oku i powiedzcie mi czy opłaca się dopłacić , bede jeździł dośc dużo po lasach, małych górach , po drodze. Tutaj rowerek za 1000 zł. http://allegro.pl/kellys-viper-tylko-teraz-wyprzedaz-za1090-zl-i1477009828.html a Tutaj droższy za 1700 http://allegro.pl/rower-gorski-kellys-spider-17-5-wyprzedaz-i1485185969.html czy opłaca się dopłacić te 700 zł i mieć ten drugi "lepszy" Co o tym sądzicie?
Mod Team michuuu Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Napisano 6 Marca 2011 Drugi lepszy ale nie wiem czy wart dopłaty 7 stówek. Poszukaj po Krossach sądzę że w podobnej konfiguracji i lepszej cenie znajdziesz. Za 1700,- pomyślał bym o czymś z mbika np renegade 0,4.
Mod Team Franio Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Napisano 6 Marca 2011 Flite kosztuje prawie 2 tysięce. biazio, ile masz wzrostu? Wagę też możesz podać.
biazio Napisano 6 Marca 2011 Autor Napisano 6 Marca 2011 178 / 70 kg tylko czy to dobry pomysł kupować na Allegro? jest z Okolic Zielonej Góry tu cięzko o jakiś dobry sklep rowerowy z tego co wiem...
Mod Team Franio Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Napisano 6 Marca 2011 O ile zakup roweru używanego przez allegro (bez wcześniejszych jego oględzin) wiąże się z pewnym ryzykiem, o tyle przy zakupie nowego roweru takiego ryzyka już nie ma. W przypadku wykrycia jakiejś usterki masz przecież gwarancję. Przy 178cm wzrostu powinieneś szukać ramy 18,5/19". Dobrym wyborem byłby Kross A4, ale ciężko dostać go z ramą w takim rozmiarze (zostały same 16"). Zastanów się nad Mbike Renegade 0.4, proponowanym przez michuuu.
Mod Team Franio Napisano 7 Marca 2011 Mod Team Napisano 7 Marca 2011 A jednak znalazł się (zapomniałem o mudserwis.com ). Dostępny akurat z ramą 18" i w cenie o 100zł niższej, niż zakładany budżet, więc zostanie na kask.
biazio Napisano 7 Marca 2011 Autor Napisano 7 Marca 2011 To mówicie że ten A4 bedzie dobry? Troche się boje zamówić ze sklepu , tzn chodzi o to że jak poxniej sie cos zepsóje to trzeba odsyłać itp ...
P3NNY Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 To zostaw pudło i odsyłasz na ich koszt więc żaden problem. No przecież że lepszy, tymi z 1. postu nawet sobie głowy nie zaprzątaj.
biazio Napisano 7 Marca 2011 Autor Napisano 7 Marca 2011 a Co sądzicie o tym: Kross 2011 Hexagon V8 1699zł Warto dać te 100zł więcej niż za Tego A4 ? Czy jednak ten A4 lepszy będzie? Czy Jednak ten : Kross Level A4 2010 za 1599zł.
sadyhem Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 Witam, kontynuując temat nie zaśmiecając forum: Podobnie jak większość nowych użytkowników jestem tutaj aby zdecydować się na konkretny model nowego wehikułu. Myślę że przejrzałem wszystkie tematy jeśli chodzi o przedział ± 1200zł. Wasze faworyty to Kross A4(troszkę drożej) / Kross A2. Teraz sytuacja: Bierzemy dwa Krossy A2: http://www.mudserwis.com/rower-kross-level-a2-vbrake-2010-p-424.html Z szeroko znanego mudserwis.com oraz: http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-sr-suntour-xcm-sram-x-7-21-i1498112464.html tylko ze ten jest na przerzutkach SRAM i Alhongach różnica równo 200zł - czy pomylę się twierdząc że nie opłaca się kupić wersji tańszej ? dokładamy jeszcze: Schwinn bo tego porównania jeszcze nie było i przyrównajmy go do mocniejszej wersji A2 z mudserwis.com http://allegro.pl/schwinn-mesa-gs-sram-sx5-rock-shox-wyprzedaz-hit-i1496775536.html I o to pytanie do Was - doświadczonych kolegów: Co wynika z tego porównania ? Proszę o uzasadnienie dlaczego przerzutki te a nie tamte, bądź dlaczego ta korba lepsza od tej itd. Dziękuje za poważne odpowiedzi
Wafel Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 Śmiem twierdzić, że w tym akurat przypadku wersja tańsza jest lepsza. Dlaczego Sram X5 będzie lepszy od Alivio? Generalnie jest to wyższy (droższy) model przerzutki i będzie się odznaczał wyższą kulturą pracy. W niuanse techniczne budowy poszczególnych przerzutek (dlaczego będzie lepiej działać) niestety Cię nie wprowadzę.
sadyhem Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Śmiem twierdzić, że w tym akurat przypadku wersja tańsza jest lepsza. Dlaczego Sram X5 będzie lepszy od Alivio? Generalnie jest to wyższy (droższy) model przerzutki i będzie się odznaczał wyższą kulturą pracy. W niuanse techniczne budowy poszczególnych przerzutek (dlaczego będzie lepiej działać) niestety Cię nie wprowadzę. Dzięki, a co sądzisz o dalszej specyfikacji? Mechanizm korbowy: Truvativ X-Flow, 42-32-22 z. Suport: Truvativ na łożyskach Kaseta: SRAM, 8-rzędowa Łańcuch: KMC Z-72 Piasty: JY aluminiowe 32 otw. Obręcze: Jalco DM17 dwuścienne Nie doszukałem się jeszcze tematu z porównaniem tych elementów, nie wiem jak wyznaczyć klasę suportu, piasty, kasety...
Wafel Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Korba Truvativa będzie lepsza od tanich Shimano w Krossach. Reszta, którą wymieniłeś będzie w większości rowerów w tej klasie cenowej stała podobnie, czyli nic nadzwyczajnego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.