Gość grzesio Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 nie wiem jak wymienic zębatki w kole mojej kolarki PEUEGOT
Mod Team mrmorty Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Napisano 6 Marca 2011 sprecyzuj proszę Cię pytanie - co chcesz wymienić
harmankardon Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Napisz jaką tam masz piastę tylną, bo się domyślam w czym tkwi problem, ale nie będę zgadywał.
d3biec Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Podstawowe pytanie, wolnobieg czy kaseta? Jeśli stary peugeot to pewnie wolnobieg. Wtedy będziesz potrzebował specjalnego klucza do ściagania wolnobiegów, jeśli go nie posiadasz (a tak mniemam), to tańszą opcją będzie wymiana wolnobiegu w serwisie.
harmankardon Napisano 14 Marca 2011 Napisano 14 Marca 2011 A mi się wydaje, że to Helicomatic! Dlatego prosiłem o model piasty, lecz skoro autor nie wykazuje zainteresowania tematem... Jeśli to zwykły wolnobieg to można go rozebrać zazwyczaj bez problemu przy pomocy wkrętaka i młotka, potem ściągnąć ostrożnie całość, by kulek nie wysypać, wyciągnąć zapadki i ich sprężynki. Potem szczęki imadła zacisnąć na tych wcięciach na zapadki i odkręca się bez kłopotu.
Pytanie
Gość grzesio
nie wiem jak wymienic zębatki w kole mojej kolarki PEUEGOT
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.