Skocz do zawartości

[klucz] imbusy

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam trochę inne pytanie, nie chcę zakładać nowego tematu.

W poniedziałek zamawiam rower Radon ZR Race 7.0 2010. Czy w kartonie dostanę narzędzia potrzebne do złożenia tego roweru, czy też muszę kupić je w swoim zakresie? Jeżeli w swoim, to co jest potrzebne? Nie do naprawy roweru, tylko do złożenia "prosto z kartonu"?

W takim Canyon dają IRIDIUM-SHOX-PUMPE

shox_wk.gif

oraz TORQUE WRENCH

6031_img_product.jpg

Czyli też muszę dokupić w swoim zakresie taką pompkę by wyregulować amortyzator, czy powinno to być już gotowe?

Nigdzie nie pisze jaki zestaw narzędzi potrzebny jest do złożenia roweru prosto z kartonu =/

Po omacku domyślam się, że wspomniane tu imbusy, klucz 15 do pedałów i coś jeszcze? Tą pompkę?

dziękuję za odpowiedzi :) nie będę tu dalej zaśmiecał wątku, choć przyznam, że jestem w temacie zielony i nie wiem od czego zacząć... na razie poczytam forum, poszukam, zanim rower dojdzie minie trochę czasu. Nie chcę oddawać od razu do serwisu, bo tak się nigdy nie nauczę. Byle niczego nie zepsuć...

klucz do suportu i wolnobiegu??

to radon az tak rozdrabnia rowery???

tutaj jest krótki filmik instruktażowy Radon, na końcu 4:50min mówią coś o ustawieniach. Części wydaje się, że nie jest wiele, ogólnie rower jest złożony.

Crazyk, nie oszukujmy się, ale klucze ogólnie mało się przydają na wyjeździe jeśli na bieżąco dbamy o rower :icon_wink: i zabieramy je tak na wszelki wypadek. Natomiast źle ustawiony ogranicznik przerzutki potrafi bardzo denerwować, a można go ustawić właśnie śrubokrętem krzyżakowym :icon_wink:

Faktycznie, klucze się przydają dopiero, kiedy coś się stanie - na wszelki wypadek, a wtedy mogą naprawdę się przydać - założmy że zaliczyłeś glebę i przekręciła Ci się kierownica, wyrzywił hak od przerzutki, pekla szprycha, zcentrowales kolo i musisz wylaczyc, albo wyregulowac hamulce

Scyzoryk jest poręczniejszy, można mocniej dociągnąć śrubę a co najważniejsze DUŻO TRUDNIEJ go zgubić :) Poza tym mają takie narzędzie masz ze sobą wszystko to co może się naprawdę przydać w czasie awarii. Pojedyncze klucze wożą osoby walczące o każdy jeden gram :)

Ale żeeee jak? Chyba że masz na myśli klucze w cenie 3zł komplet, wtedy faktycznie dobrym scyzorykiem można mocniej (bo się nie odkształci).

Dobre klucze w wersji długiej nie dają scyzorykowi szans w momencie dokręcającym.

@Hetman,oczywiście masz rację - jakiś bzdurny skrót myślowy zastosowałem - głupi ja :wallbash:Pojedynczy klucz pozwala mocniej dokręcić śrubę i to nie podlega żadnej dyskusji chyba, że to jakaś wersja ultra krótka jest :) W czasie serwisu używam wyłącznie kluczy pojedynczych, ale do jazdy wybieram scyzoryk bo w terenie jest łatwiej nad tym zapanować i go nie zgubić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...