kepa416 Napisano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Ale może się też linka poluzować albo urwać manetka przestawić hamulec poluzować a ja koniec końcu kupiłem : http://allegro.pl/nowy-zestaw-kluczy-author-aht-toolbox-8-hit-i1510405610.html Bo w jeednym sklepie z siodełkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 @Niedzwiedz, ale nie ustawić wychylenia przerzutki na początku to spora niedbałość ps czemu zakładasz tylko 4 i 5 przeciez w mostkach czesto zdarza sie 6... Może dlatego, że u mnie jest 4ka w mostku a 6 mogę użyć co najwyżej do odkręcenia pedałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Polecam zakup 3 konkretnych kluczy, które zawsze masz przy sobie. Sam wożę tylko tych kilka niezbędnych kluczy i są one o wiele wygodniejsze niż cały klockowaty scyzoryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sercheese Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 A ja mam trochę inne pytanie, nie chcę zakładać nowego tematu. W poniedziałek zamawiam rower Radon ZR Race 7.0 2010. Czy w kartonie dostanę narzędzia potrzebne do złożenia tego roweru, czy też muszę kupić je w swoim zakresie? Jeżeli w swoim, to co jest potrzebne? Nie do naprawy roweru, tylko do złożenia "prosto z kartonu"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 nic nie dostaniesz potrzbujesz wszystko mic sam i wiedze tez a jak nie dasz sobie rady to prenie bedziesz musiał oddac do serwisu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sercheese Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 W takim Canyon dają IRIDIUM-SHOX-PUMPE oraz TORQUE WRENCH Czyli też muszę dokupić w swoim zakresie taką pompkę by wyregulować amortyzator, czy powinno to być już gotowe? Nigdzie nie pisze jaki zestaw narzędzi potrzebny jest do złożenia roweru prosto z kartonu =/ Po omacku domyślam się, że wspomniane tu imbusy, klucz 15 do pedałów i coś jeszcze? Tą pompkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 śrubokręty coś do ciecia zipów i umiejstność ustawania przezutek i hamulcow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 25 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Klucz do suportu i wolno biegu i coś zeby stery nabić ale można sobie poradzić domowym sposobem. + Krzyżak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 klucz do suportu i wolnobiegu?? to radon az tak rozdrabnia rowery??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sercheese Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 dziękuję za odpowiedzi nie będę tu dalej zaśmiecał wątku, choć przyznam, że jestem w temacie zielony i nie wiem od czego zacząć... na razie poczytam forum, poszukam, zanim rower dojdzie minie trochę czasu. Nie chcę oddawać od razu do serwisu, bo tak się nigdy nie nauczę. Byle niczego nie zepsuć... klucz do suportu i wolnobiegu?? to radon az tak rozdrabnia rowery??? tutaj jest krótki filmik instruktażowy Radon, na końcu 4:50min mówią coś o ustawieniach. Części wydaje się, że nie jest wiele, ogólnie rower jest złożony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Crazyk, nie oszukujmy się, ale klucze ogólnie mało się przydają na wyjeździe jeśli na bieżąco dbamy o rower i zabieramy je tak na wszelki wypadek. Natomiast źle ustawiony ogranicznik przerzutki potrafi bardzo denerwować, a można go ustawić właśnie śrubokrętem krzyżakowym Faktycznie, klucze się przydają dopiero, kiedy coś się stanie - na wszelki wypadek, a wtedy mogą naprawdę się przydać - założmy że zaliczyłeś glebę i przekręciła Ci się kierownica, wyrzywił hak od przerzutki, pekla szprycha, zcentrowales kolo i musisz wylaczyc, albo wyregulowac hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 to gdzie ten klucz do suportu i kasety bo jakos nie widziałem na tym filmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 29 Marca 2011 Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Scyzoryk jest poręczniejszy, można mocniej dociągnąć śrubę a co najważniejsze DUŻO TRUDNIEJ go zgubić Poza tym mają takie narzędzie masz ze sobą wszystko to co może się naprawdę przydać w czasie awarii. Pojedyncze klucze wożą osoby walczące o każdy jeden gram Ale żeeee jak? Chyba że masz na myśli klucze w cenie 3zł komplet, wtedy faktycznie dobrym scyzorykiem można mocniej (bo się nie odkształci). Dobre klucze w wersji długiej nie dają scyzorykowi szans w momencie dokręcającym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 29 Marca 2011 Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 @Hetman,oczywiście masz rację - jakiś bzdurny skrót myślowy zastosowałem - głupi ja :wallbash:Pojedynczy klucz pozwala mocniej dokręcić śrubę i to nie podlega żadnej dyskusji chyba, że to jakaś wersja ultra krótka jest W czasie serwisu używam wyłącznie kluczy pojedynczych, ale do jazdy wybieram scyzoryk bo w terenie jest łatwiej nad tym zapanować i go nie zgubić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.