Skocz do zawartości

[rower] trekkingowy do 2600 zl

hotsouce

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam prośbę o pomoc, który z poniższych rowerów jest najbardziej godny uwagi. Jestem laikiem, nie znam reputacji firm produkujących ponizsze rowery o osprzęcie nie wspominając. Czy różnica pomiedzy rowerem za 1800 zl a 2500 zl jest warta tych pieniedzy - jest to odzczuwalne w jakosci wykonania, jeżdzie, trwałosci itd. ?

MERIDA CROSSWAY TFS 300-DISC

CUBE CURVE

CUBE OVERLAND

KTM Avento Cross

AUTHOR AIRLINE

Hercules Icona

Napisano

Witam,

rowery, które pokazałeś to nie trekkingi tylko rowery crossowe. Różni je nie tylko brak wyposażenia (błotniki, oświetlenie itp.), ale również geometria ramy.

Napisano

Wygląda super ;-), pytanie czy osprzęt jest w miarę porządny bo ja już wcześniej pisałem nie znam się. I ogólnie jak unibike plasuje się na tle inny marek herkules, cube, merida itd. ?

Trekkingowy/crossowy - generalnie chciałem rower miejski na 28" kołach cienkich oponach, zeby na trasie jak i lesnych dróżkach dobrze się sprawował. Rozumiem że ramy crossowe są mniej "ścięte" ?

Napisano

Osprzęt Xenona jest naprawdę bardzo dobry. Unibike to firma polska, która oczywiście nie jest tak znana jak Cube, Merida, Giant itp., ale to nie znaczy, że robi kiepskie rowery. Spójrz jeszcze na tego Mongoose'a

Napisano

Osprzęt Xenona jest naprawdę bardzo dobry. Unibike to firma polska, która oczywiście nie jest tak znana jak Cube, Merida, Giant itp., ale to nie znaczy, że robi kiepskie rowery. Spójrz jeszcze na tego Mongoose'a

Unibike lepiej się prezentuje.

Mógłby przetłumaczyć poniższy zapis na ludzki język ?

700C / ALU 6061 / HYDROFORMING / 2 I 3-KROTNIE CIENIOWAN

Napisano

Spytaj Google, wszystko jest. Z grubsza to: rozmiar kół (28")/typ aluminium(rama)/technologia kształtowania aluminium/wycieniowanie rur (rama) chyba jest jasne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...