Skocz do zawartości

[lańcuch] przeskakuje

Driver

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, bylem dzisiaj w serwisie i przekladali mi rame. Po wieczornych testach zorientowalem sie ze przeskakuje mi lancuch :shock: Jak to mozliwe? Rower (naped) mam od sierpnia! Nowy deore na tyl, alivio (chyba) na przodzie i lancuch jakis tam shimano (calosc z Kelly's Salamander). Co sie stalo?!

Może masz przednią przerzutkę na nieco innej wysokości teraz, niż była w statrej ramie - i stąd te efekty? Ewentualnie możliwe jest też, że w nadgorliwości swojej panowie z serwisu pokręcili ci śrubkami przy tej przerzutce (może próbowali ustawić biegi na nowo i im nie wyszło :P ) ? Oni czasem tak mają :( ... Sprawdź, czy ci przypadkiem łańcuch nie trze o ramię przerzutki. Jeśli tak - wygląda na to, że czeka cię zabawa z ustawianiem przedniej przerzutki od nowa.

Chyba, ze problem dotyczy tylnej - wtedy musisz podregulować tylną; na początek spróbuj to zrobić regulatorkiem przy manetce.

Jeszcze jedna możliwość: po prostu łańcuch był niskiej klasy i już się zjechał, a ty przypadkiem odkryłeś to dopiero teraz :P ...

Pozdrówko do wyboru :-) ...

po ciezkich probach z kuzynem mysle ze to jednak zle ustawiona przezutka tylnia. Jak przesune ja troche do siebie to przestaje tak stukac. Ale nadal niewiem czy to to powodowalo przeskakiwanie lancucha gdy troche mocniej zaczelem pedalowac (calkiem mocno, bo rama to 15" - chwilowo bez siodelka :mrgreen: )

• 3 tygodnie później...
:) dlatego nie przepadam za serwisami a jezeli juz to jest to ostatecznosc i zawsze jeden ten sam sprawdzony serwis(tak na marginesie dodam ze koles ma sklep i jest niezlym maniakiem wpada zawsze 2 godzinki przed otwarciem sklepu i czysci rowerki reguluje i w ogole masakra ten to prawdziwy cykloholik) :!:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...