Driver Napisano 12 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Witam, bylem dzisiaj w serwisie i przekladali mi rame. Po wieczornych testach zorientowalem sie ze przeskakuje mi lancuch :shock: Jak to mozliwe? Rower (naped) mam od sierpnia! Nowy deore na tyl, alivio (chyba) na przodzie i lancuch jakis tam shimano (calosc z Kelly's Salamander). Co sie stalo?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 12 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Jak przeskakuje? Na których zębatkach? Może przerzutka jest nie wyregulowana? Moze zamienili coś w serwisie (przypadkiem)... ale to mało prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 12 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Może masz przednią przerzutkę na nieco innej wysokości teraz, niż była w statrej ramie - i stąd te efekty? Ewentualnie możliwe jest też, że w nadgorliwości swojej panowie z serwisu pokręcili ci śrubkami przy tej przerzutce (może próbowali ustawić biegi na nowo i im nie wyszło ) ? Oni czasem tak mają ... Sprawdź, czy ci przypadkiem łańcuch nie trze o ramię przerzutki. Jeśli tak - wygląda na to, że czeka cię zabawa z ustawianiem przedniej przerzutki od nowa. Chyba, ze problem dotyczy tylnej - wtedy musisz podregulować tylną; na początek spróbuj to zrobić regulatorkiem przy manetce. Jeszcze jedna możliwość: po prostu łańcuch był niskiej klasy i już się zjechał, a ty przypadkiem odkryłeś to dopiero teraz ... Pozdrówko do wyboru :-) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Driver Napisano 12 Listopada 2005 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 po ciezkich probach z kuzynem mysle ze to jednak zle ustawiona przezutka tylnia. Jak przesune ja troche do siebie to przestaje tak stukac. Ale nadal niewiem czy to to powodowalo przeskakiwanie lancucha gdy troche mocniej zaczelem pedalowac (calkiem mocno, bo rama to 15" - chwilowo bez siodelka :mrgreen: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaros Napisano 16 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 masz luźny łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiena cmentarna Napisano 18 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 ze dwa ogniwa wywal. heh chyba będę musiał sie zabrac za wymianę łancucha już 12 ogniw poszło za złom :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku Napisano 18 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 skracaj po ogniwku i testuj ile bedzie trzeba a jeśli to nie pomoże to może to być może źle wyregulowana przerzutka [ Dodano: 2005-11-18, 23:08 ] Sorki pomyliło mi sie najpierw wyreguluj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 ja juz bym do takiego serwisu nie pojechał 2 raz ... podmienil na bank specjalnie .. znam takie sprytne warszaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 skracaj po ogniwku po dwa ogniwka 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziomek Napisano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Mam ostanio ten sam problem - przeskakujacy lancuch! Tyle ze sprawa u mnie juz rozwiazana.Tylna zebatka nie była wymieniana jakies..... chyba NIGDY! Jakos mozna jeszcze jezdzic ale po nowym roku planuje totalny "remont" Mojej Gazelli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 U mnie łańcuch zaczął przeskakiwać po jeździe w deszczu jak go nie wyczyściłem - sprawdz moze jest zabrudzony A Tobie nie powinien sie już zużyć - zrobilem na takim samym osprzecie prawie 3k i chodzi jak nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Przede wszystkim regulacja. Nawet jak sam sobie wszystko ładnie wyreguluje na stojaczku, to musze prawie zawsze doregulowywać, bo jak porządnie przycisnę, to dopiero wyłażą niedoskonałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cann Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 dlatego nie przepadam za serwisami a jezeli juz to jest to ostatecznosc i zawsze jeden ten sam sprawdzony serwis(tak na marginesie dodam ze koles ma sklep i jest niezlym maniakiem wpada zawsze 2 godzinki przed otwarciem sklepu i czysci rowerki reguluje i w ogole masakra ten to prawdziwy cykloholik) :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.