nescafe Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Poszukuje roweru którym pośmigam po lasach i docelowo dłuższe wycieczki i może start w bike-maratonie bądź XC , w sklepie sprzedawca polecił specialized hardrock? Średnio się aktualnie orientuje w nowinkach rowerowych bo do tej pory użytkowałem jakiś podstawowy model gianta i wheelera. Znajomy polecał poszukać czegoś od Unibike'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Kross Level A6 V-brake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 lub Mbike Renegade 0,5, który wypada niewiele gorzej niż Kross Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Lub nawet pod niektórymi względami lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Jest jeszcze Unibike Flite z gorszym osprzętem, ale na dobrych hydraulikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ale amor może być tu problem. Dla kogoś o wadze 100kg Dart 3 w Krossie będzie nieporównywalnie lepszy od XCRa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 No tak, masz rację. Nie zauważyłem, że w temacie jest info dotyczące wzrostu i wagi autora tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nescafe Napisano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 no tak waga robi swoje ;d , ten unibkie bardzo fajny ,ale jeśli mówicie ze nie na moja wagę to trudno ;d http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-merida-matts-tfs-xc-400-d-2010.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ta Merida ma jeszcze gorszy amortyzator, niż Unibike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ja tam przy Mbike`u stoję dalej, rowerki maja naprawdę miażdżący design i malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nescafe Napisano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 mbike wygląda całkiem całkiem interesująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekvolvo240 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 tak jak pisał senjiro i Wafel bierz ich propozycje. Zostaje kwestia dizajnu ale w tej cenie będziesz bardzo bardzo zadowolony. Nie ma sensu płacić za markę jeżeli dysponujesz takim budżetem. I będą to rowery w których będziesz mógł samemu zmienić sobie osprzęt jak będziesz miał nie dosyt Z reguły jest w rowerach czym bardziej znana firma tym osprzęt w dół, polecam artykuł w Rowertour na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 A ja nadal uważam, że Kross będzie lepszy. XCRa zajedziesz bardzo szybko (albo sam się zajedzie podczas pierwszej lepszej jazdy w deszczu), a Dart będzie mógł ładnie pracować przez dobrych kilka sezonów + lepsze hamulce w Krossie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Myślę że ostateczną decyzję powinniśmy zostawić koledze mając na uwadze jego względy estetyczno-wizualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nescafe Napisano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 będąc jeszcze dziś w kolejnym rowerowym , sprzedawca zaproponował dwa warianty northtec - http://www.northtec-bike.com/pl/rowery-2010/rowery-mtb/13-cayon-alivio , pamietam tyle tylko ze miał wiekszy skok przedniego widelca i wynosił 120mm w stosunku do tego tańszego niżej podanego modelu , spreżynowe w otwartej komorze olejowej ? czy coś w teń deseń nie wiem nie wszystko dałem radę spamiętać,no i osprzęt decore bądź alivio, kurde niestety nie pamietam szczegółowej konfiguracji ten nieco ponad budżet bo cena wystawowa 1950zł ,ale zawsze coś obniżają przy zakupie , bądź też ten sam model tylko w słabszej konfiguracji za 1800zł , pytanie moje czy warto interesować się tą firmą ? firma chyba bez takich tradycji ale może to dla kupującego dobrze przynajmniej tyle nie płaci za samą nazwę http://allegro.pl/mtb-northtec-cayon-alivio-hydraulika-wyprzedaz-i1493121576.html ten konkretny model warty zainteresowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nescafe Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 skłaniam się coraz bardziej ku specialized, dostępny z ramą 23' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jaki Specialized? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nescafe Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCProduct.jsp?spid=53293&scid=1000&scname=Rowery+g%C3%B3rskie taki bądź ten http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCProduct.jsp?spid=53226&scid=1000&scname=Rowery+g%C3%B3rskie tylko że w linkach są modele 2010 ale to drobne zmiany są. coraz bardziej dręczy mnie czy jeśli bym jednak szukał roweru do 2tys zł. to byłby to jakiś odczuwalny przeskok jeśli chodzi o dostępne rowery. w końcu ma być to rower na jakiś dłuższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 10 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Te rowerki mają gorszy osprzęt od Unibike'a, Kross'a czy Mbike'a, których z kolei nie znajdziesz z ramą w takim rozmiarze. Warto szukać okazji na allegro, gdyż rowery z ramami 22-23,5" nie są zbyt "popularne" i można je wyrwać w bardzo atrakcyjnych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nescafe Napisano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 wybór padł na specialized hardrock 2011 model może i podstawowy, ale na porządnej ramie, jak dla mnie dobrej geometrii i w moim budżecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.