Skocz do zawartości

[Zapięcie] New York Fahgettaboudit U-lock

prezi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Popisuje się po pytanie ^_^ Chociaż z założenia służy tylko do przypięcia ramy do czegokolwiek (słupka, znaku itp)

Problem nieaktualny. Firma Velo się trochę niepopisała bo internet zna zamknięcie

New York Fahgettaboudit U-lock ALE o wymiarach 10cmx26cm i średnicy pręta 18mm:

(na tej stronie jest błąd jeśli chodzi o średnicę pręta)

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=28854

strona producenta:

https://www.kryptonitelock.com/products/ProductDetail.aspx?cid=1000&scid=1000&pid=1093

Napisano

W sumie szkoda że nie ma tego najdłuższego, ale co poradzić. Dystrybutor sprowadzając akcesoria danej firmy z reguły kieruje się tym czy będzie mógł to potem sprzedać, chociaż zgadzam się że w tym przypadku działa trochę na swoją niekorzyść:icon_confused:

Napisano

A to ciekawe, bo Kryptonite zna trzy rodzaje U-locków z linii New York: Kryptonite Z czego tylko Fahgettaboudit ma pręt 18mm, a Lock STD i LS mają po 16mm. A Ty znalazłeś nie dość, że inne wersje to jeszcze ich pięć i to na stronie producenta. Można się pogubić :icon_mrgreen:

Mówiąc serio, te które Ty pokazałeś są wg samego Kryptonite dla skuterów czy motocykli.

Napisano

Ja mam tą krótką wersję i waży prawie 2 KG. Ciekawe ile waży ta długa wersja i jak niby to przewozić bo 2 KG czuć w plecaku i to bardzo :|

Napisano

A to ciekawe, bo Kryptonite zna trzy rodzaje U-locków z linii New York: Kryptonite Z czego tylko Fahgettaboudit ma pręt 18mm, a Lock STD i LS mają po 16mm. A Ty znalazłeś nie dość, że inne wersje to jeszcze ich pięć i to na stronie producenta. Można się pogubić :icon_mrgreen:

Mówiąc serio, te które Ty pokazałeś są wg samego Kryptonite dla skuterów czy motocykli.

Ale wystawiają je internetowe sklepy rowerowe. A co do klasyfikacji

to nie bardzo wiem co w nich jest takiego motocyklowego. Jakbym

miał motocykla to bym się nie szczypał tylko kupił zapięcie za 1000 zł.

A M18 to po prostu nieco większy Fahgettaboudit.

Napisano

Ja też nie wiem. No ale to już pytanie do firmy.

I pewnie dlatego Velo ma w ofercie tylko takie, a nie inne modele. Co jest zresztą głupie, ale my na to nic nie poradzimy.

Napisano

Ja też nie wiem. No ale to już pytanie do firmy.

I pewnie dlatego Velo ma w ofercie tylko takie, a nie inne modele. Co jest zresztą głupie, ale my na to nic nie poradzimy.

Poradziłem sobie. Brytyjski amazon sprzedaje tego ulocka za około 290 zł z dostawą do Polski.

Ja mam tą krótką wersję i waży prawie 2 KG. Ciekawe ile waży ta długa wersja i jak niby to przewozić bo 2 KG czuć w plecaku i to bardzo :|

Na amazonie piszą, że ten ulock 26 cm waży 2,7kg.

Napisano

Nie da rady. Jak pisałem mam tą krótką wersję, waży 2 KG i czuć bardzo jak się jeździ a po wybojach w już w ogóle.

Napisano

Nie da rady. Jak pisałem mam tą krótką wersję, waży 2 KG i czuć bardzo jak się jeździ a po wybojach w już w ogóle.

Łańcuchy są jeszcze cięższe. W ogóle wolałbym nie kupować u-locka, ale czasami

chciałbym mieć możliwość zostawienia gdzieś na krótko roweru.

Napisano

A próbował ktoś wozić za paskiem od spodni? Chodzi mi o jazdę miejską.

Dyndające się 2kg na pasku? Średni pomysł.

Jak dla mnie, to jedynie na rowerze jest wygodnie i praktycznie. Z plecakiem za dużo zabawy.

Napisano

Dziś w sklepie zważyliśmy tego "U-loczka" - 1994gramy :icon_wink: Niebawem będę miał pożyczony od kumpla żeby pojeździć sobie po mieście i sprawić jego funkcjonalność:)

Napisano

Dziś w sklepie zważyliśmy tego "U-loczka" - 1994gramy :icon_wink: Niebawem będę miał pożyczony od kumpla żeby pojeździć sobie po mieście i sprawić jego funkcjonalność:)

W przyszłym tygodniu przyjdzie do mnie M18 ;)

Napisano

prezi jak przyjedzie to daj znać jak zniosłeś pierwszy transport (waga) i czy znalazłeś jakiś patent na przewożenie ;)

P.S.

Gdzie zamówiłeś M18?

Napisano

Ja używam Kryptonite Evo series 4 wesja długa od ponad roku. Uchwyt montażowy nie zdał egzaminu dlatego woziłem go wszędzie w małym plecaku wraz z linką kryptonie do przedniego koła. Wyszedłem z założenia, że można się trochę poświecić z tym plecakiem aby mieć spokoj zostawiając rower w mieście. Tak czy siak jadąc gdzieś rowerem plecak zawsze się przydaje na inne okazję. Co do komfortu, jeżeli plecak jest wygodny, tych 2kg nie czuć. Chyba, że jest się jakimś przewrażliwionym. Ja to uznaję za jakiś tam dodatkowy trening.

Napisano

Nie ma co przesadzać, ostatecznie jadąc już do miasta czy na uczelnie to i tak bierze się plecak, bo zawsze trzeba zabrać jakieś dokumenty, portfel czy inne bzdety, więc ulock na pewno nie bedzie przeszkadzał. Mógłbyś napisać ile dokładnie waży ten Twój Evo series 4?

Napisano

Nie ma co przesadzać, ostatecznie jadąc już do miasta czy na uczelnie to i tak bierze się plecak, bo zawsze trzeba zabrać jakieś dokumenty, portfel czy inne bzdety, więc ulock na pewno nie bedzie przeszkadzał. Mógłbyś napisać ile dokładnie waży ten Twój Evo series 4?

Dlatego pisałem, że plecak z u-lock'iem mi nie przeszkadza, codzienne jeżdżę tak na uczelnię i do miasta. Co do wagi to sam Evo 4 waży u mnie około 1560g a linka Kryptonie Kryptoflex to dodatkowe 310g. Jednak zabieram ją tylko jak chcę zostawić rower gdzieś na mieście, poza parkingiem rowerowym na uczelni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...