Skocz do zawartości

[Rower] Pomoc w wyborze; Kross Street Scraper vs Unibike Viper GTS

matrixadam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poza tym Accentem, trudno będzie coś ciekawego w tej cenie znaleźć. Podpiszę się raczej pod wypowiedziami kolegów i odradzę Ci składanie, to się po prostu nie opłaca :icon_confused:

Napisano

Powiem szczerze, że teraz nie mam pojęcia co robić. Jeśli chodzi o Meridę, zapewne chodzi o Crossway 400-V którego już chyba nigdzie nie ma. Jaki rower w takim razie polecacie w tej kwocie? Wydrukuję sobie co ma, pójdę do sklepu i zapytam, ile bym musiał zapłacić za coś na takim osprzęcie, ewentualnie lepszym.

Meride Crossway 400-v znalazłem najtaniej w tym momencie za 1750: http://rower-sport.pl/index.php?products=product&prod_id=659

Napisano

Ja tam osobiście brałbym tego Mangoose`a. Osprzęt w obydwóch roweruch podobny z mały skazaniem na Mangoose`a (korba, tylna przerzutka, koła), w którym dodatkowo masz tarcze hydrauliczne. Nie są może jakieś wybitnie mocne, ale skoro już są to czemu nie :icon_wink:

Napisano
Napisano

Z racji tego, że jestem totalnie zielony w sprawach rowerów, jestem spokojniejszy mając gwarancję producenta na nowy rower. Mam właśnie zamiar przejść się do Lewickiego z wydrukowanymi specyfikacjami technicznymi Mongoose Crossway 850 DISC i Meridy Crossway 400-V i zapytać co mi zaproponuje za tą cenę. Mongoose mam możliwość zakupu za 2000 zł a Meridę raczej do 1600 znajdę.

Napisano

dziwi mnie że zastanawiasz się skoro scraper spełnia Twoje wymogi w 90% /miasto, ścieżki, las/

w tej cenie nie ma nic lepszego i mniej bezobsługowego

proponuję nie nabijać ciśnienia na maxa i do lasu na szutry, ubite ścieżki czy delikatnie wystające korzenie rower nadaje się świetnie

prawdopodobnie na początku będzie trzeba zmienić kilka elementów pod własne wymagania /siodło, chwyty, kiera/

ale z tym trzeba się liczyć przy zakupie prawie każdego roweru

Napisano

W Scraperze tak naprawdę wystarczy wymienić opony i będzie to całkiem inny rower. Chociaż nie wiem nawet czy będzie to konieczne, bo te które w nim są to całkiem niezłe balony, które amortyzują małe nierówności :icon_confused:

Napisano

Niestety Scraper został odrzucony, ze względu ma brak amortyzatora. Czy Author Reflex 2010

http://www.mbike.pl/Rower-Author-Reflex-czarny-2010(4,10404,10410).aspx

za 1250 zł to dobry wybór?

Napisano

Niestety Scraper został odrzucony, ze względu ma brak amortyzatora. Czy Author Reflex 2010

http://www.mbike.pl/Rower-Author-Reflex-czarny-2010(4,10404,10410).aspx

za 1250 zł to dobry wybór?

Jeśli jest nowy to myślę że się opłaca :thumbsup:

Napisano

Nie jest nowy, kupiony we wrześniu 2010 roku. Stan idealny. Zastanawiam się, czy jest sens pchać się w taki rower, czy nie lepiej dołożyć delikatnie i kupić noweą meridę crossway 400v lub Scotta Sportstera P4 lub Mongoose Crossway 850 DISC.

Napisano

Kolego Ty się musisz wreszcie zdecydować czego w ogóle chcesz i jaki masz budżet. Najpierw była rozmowa o dwóch konkretnych modelach do 1500 zł, później stwierdziłeś, że będziesz składał, a następnie chciałeś opinii nt. roweru za 2500 zł. Teraz się pytasz o lekko używanego Authora. Przecież to się kupy nie trzyma, więc jak Ci można coś doradzić?

Napisano

Nie nudzę się, tylko chcę kupić możliwie najlepszy rower za te pieniądze. Skoro tak podchodzicie do sprawy, nie ma problemu. Zdania przecież nie można zmienić. Pozdrawiam. Temat do zamknięcia

Napisano

Nie nudzę się, tylko chcę kupić możliwie najlepszy rower za te pieniądze. Skoro tak podchodzicie do sprawy, nie ma problemu. Zdania przecież nie można zmienić. Pozdrawiam. Temat do zamknięcia

Wiesz, tutaj każdy kto wchodzi i radzi się o rower myśli że to jakiś zaklęty wybór i producenci skrywają jakieś tajemnice, którzy wielcy mędrcy z forum Ci rozwieją. Nie ma tutaj wielkiej filozofii bo w danej cenie wszystkie rowery są bardzo podobne i zawsze kupując jeden z nich będzie różnił się czymś innym od reszty propozycji. Na innym forum przyszedł ostatnio gość i zapytał się jaki ma kupić rower do 15 000zł, to mu napisałem że najlepiej takiego koloru jaki mu się najbardziej podoba - czerwony, niebieski lub szary, bo jakikolwiek nie wybierze będzie dobry :icon_wink: Podejdź do tego podobnie :thumbsup:

Napisano

Do takich samych wniosków już teraz dochodzę. Wybiorę ten, który mi się najbardziej podoba zewnętrznie. Podjadę jeszcze do "składatora" rowerów z pełnymi specyfikacjami Meridy 400V, Scrapera, mongoose 850 i podpytam czy mi coś ciekawszego złoży za te pieniądze.

Dziękuję wszystkim którzy się wypowiedzieli

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...