LeXin Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Witam! Jest to mój pierwszy post na forum i proszę o wyrozumiałość Jako, że powoli zaczyna się już sezon rowerowy postanowiłem zakupić coś nowego. Mój dotychczasowy rower, który kupiłem ok. 4-5 lat temu nadawał się jedynie do krótkich podróży, gdyż każda dłuższa kończyła się ogromnym bólem pleców i nóg, chociaż mogło to być spowodowane niezbyt aktywnym trybem życia. Jeśli chodzi o jazdę to zdecydowanie preferuje tereny wyboiste, górzyste, różnego rodzaju puszcze, rezerwaty itp. więc z dróg przeważnie korzystam tylko po to by w takie miejsce dojechać. Mam do wydania ok. 1000 zł i wolałbym kupić już coś złożonego, gdyż specjalnie się na tym nie znam. Chodzi mi głównie o wygodę oraz by nie był specjalnie ciężki. Zapewne za dużo wymagam, aby znaleźć coś za te pieniądze, ale mam nadzieje, że pomożecie amatorowi. Z góry dzięki Moje "wymiary" -wzrost: 195 cm -waga: 75 kg EDIT: Przeglądając inne tematy natrafiłem na ciekawą propozycję http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-5-3-s-2010-117014695/ Od razu mi się spodobał. Oczywiście brałbym rozmiar XL Waga podana jest tylko w wersji L więc zakładam, że w wersji XL niewiele więcej. Dwa hamulce tarczowe, aluminiowa rama, amortyzowany przód. Tylko, że jest napisane: "nie może być użytkowany jako BMX, Dirt, na zjazdach i zawodach", więc o bardziej wyboistych terenach mogę zapomnieć? Czy miał ktoś styczność z tym rowerem i mógłby coś o nim powiedzieć? Z góry dziękuje
Wafel Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Dobra propozycja, ale umiarkowanie cieszyłbym się z tych tarczówek - to tylko przeciętne mechaniki. Ten zapis to chyba tylko po to dali, żeby w razie czego mogli się wymigać od gwarancji W końcu jest to rower górski i po terenie jak najbardziej można nim jeździć. Dobrymi propozycjami w tej cenie są jeszcze: - Unibike Evolution, - Mbike Renegade 0.4.
LeXin Napisano 5 Marca 2011 Autor Napisano 5 Marca 2011 Dzięki za odpowiedź i propozycje, będę miał co robić wieczorem, tzn. czytać recenzje A jak ma się do tych wszystkich rowerów Kross A2? Bo też widziałem pozytywne opinie.
senjiro Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Wypada niewiele gorzej, ale jak coś to lepiej już brać A4. Problemem może być tylko rozmiar
LeXin Napisano 5 Marca 2011 Autor Napisano 5 Marca 2011 Rozmiar jest niestety zdecydowanie za mały. Z tego co znalazłem w internecie jest to dla osób o wzroście 155-7, a ja mam prawie pół metra więcej więc to byłoby problemem i wyglądało co najmniej dziwnie Być może na innej aukcji, bądz innym sklepie będzie odpowiedni rozmiar A duża jest różnica między A2, a A4?
Wafel Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Tutaj jest link do A4 w rozmiarze 20". Tak, jest spora różnica.
LeXin Napisano 6 Marca 2011 Autor Napisano 6 Marca 2011 Jednak jak już bym miał brać to tylko 21". Szkoda tylko, że nigdzie nie można znaleźć A4 w tym rozmiarze, a na stronie producenta jest po 1800, co znacznie przewyższa ilość pieniędzy, które chce przeznaczyć na rower.
tomekvolvo240 Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 co znacznie przewyższa ilość pieniędzy, które chce przeznaczyć na rower. czasami warto dorzucić więcej i mieć zapewniony komforty i radość z jazdy, nie ma co oszczędzać na rowerze i trzymać się ścisłe budżetu. Dokładasz więcej i masz już większe pole manewru.A propozycje chłopaków są bardzo dobre ten z decathlonu wypada mizernie na tle Unibike i Mbike.
Mod Team Franio Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Napisano 6 Marca 2011 Jednak jak już bym miał brać to tylko 21". Szkoda tylko, że nigdzie nie można znaleźć A4 w tym rozmiarze, a na stronie producenta jest po 1800, co znacznie przewyższa ilość pieniędzy, które chce przeznaczyć na rower. Nigdzie nie można znaleźć A4 w rozmiarze 21", bo tego roweru z taką ramą po prostu nie ma. Na stronie producenta również. Mowa tu oczywiście o Krossie A4 z 2010 roku, który występował jedynie w parzystych rozmiarach 16/18/20".
LeXin Napisano 6 Marca 2011 Autor Napisano 6 Marca 2011 Franio http://www.kross.pl/rower/132-LEVEL_A4.html - Rozmiary 17" , 19" , 21" tomekvolvo240 czyli mówisz żeby tego Rockrider'a sobie odpuścić i raczej poszukać właśnie MBIKE i UNIBIKE? Wiem, że warto dopłacić, ale chciałbym go kupić gdzieś tak na początku kwietnia tylko nie wiem czy dałbym radę dozbierać odpowiedniej sumy.
Mod Team Franio Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Napisano 6 Marca 2011 Owszem, rower podany przez ciebie dostępny jest w takich rozmiarach, ale to model na rok 2011, a nie 2010.
LeXin Napisano 6 Marca 2011 Autor Napisano 6 Marca 2011 W takim razie A4 raczej też odpada, a szkoda bo podobał mi się Chyba, że jeszcze coś dozbieram i kupię model 2011
Wafel Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 Osprzętowo starsze modele Krossa (2010, 2009) wypadają lepiej od obecnej kolekcji, a wciąż są do dostania i to taniej niż na stronie producenta. mudserwis.com
LeXin Napisano 6 Marca 2011 Autor Napisano 6 Marca 2011 A, który z tej strony co podałeś byłby wart polecenia i porównywalny do tych, które zostały wymienione w temacie? No i oczywiście rozmiar 21"
Wafel Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 - Unibike Evolution, - Kross Level A2 - słabszy, ale tańszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.